Ajutoare sub formă de zahăr

1Comentariu
Ajutoare sub formă de zahăr
După ce marea majoritate a bihorenilor şi-au ridicat făina cuvenită acum a ajuns şi zahărul.

85.000 kilograme de zahăr vor fi recepţionate azi în depozitul PEAD din Vama Oradea. Acesta este primul transport pe anul 2009 de la operatorul economic pentru zahăr, o societate comercială din Ungaria. Comisia Europeană a aprobat pentru România suma de 28.202.682 euro, pentru realizarea Planului Anual European de Distribuţie de Ajutoare Alimentare în anul 2009.

Toţi cei 83.480 beneficiari cuprinşi în listele PEAD 2009, vor putea ridica produsele până la sfârşitul anului, de la primăriile pe raza cărora domiciliază.

Beneficiari

Conform reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), judeţului Bihor i-au fost alocate 368.640 kilograme de zahăr şi 1.274.830 kiligrame de făină. Până la această dată a fost recepţionată o cantitate de 765.980 kilograme de făină, din care a fost livrată către primării cantitatea de 748.300 kg pentru a fi distribuită celor patru categorii de persoane defavorizate.

Legislaţia prevede că de aceste ajutoare pot beneficia persoanele care au un venit minim garantat, pensionarii cu venituri sub 400 lei lunar, şomerii şi persoane cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate.

APIA Bihor supravegheză derularea planului în judeţ prin acţiuni de inspecţii. Inspectorii APIA Bihor sunt prezenţi la furnizarea produselor alimentare de către operatorul economic, efectuează inspecţii la depozitul organismului implicat respectiv la Consiliul Judeţean Bihor şi inspecţii la destinatarii finali şi anume primăriile”, a precizat Traian Abrudan, directorul coordonator al APIA Bihor.

Cantitatea cuvenită unei beneficiar este de 14 kilograme de făină şi patru de zahăr.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor