Ajutoare tranzitorii în zootehnie

Zootehniştii sprijiniţi
Zootehniştii sprijiniţi
Organizaţiilor/asociaţiilor trebuie să depună la APIA până pe 29 aprilie documentele.

De curând a fost publicat Proiectul de Ordin privind modul de implementare, criteriile de eligibilitate şi termenii de referinţă pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic. Ordinul precizează criteriile de eligibilitate şi modelul de cerere la speciile bovine și ovine/caprine și a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită și producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine, din zonele defavorizate, în anul 2014.

Conform actului normativ mai sus amintit pentru a beneficia de ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic în cadrul schemei decuplată de producţie în sectorul lapte şi în sectorul carne trebuie depusă adeverinţa prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine al solicitantului în cazul în care acesta deţinea un efectiv de maximum 19 capete vaci în exploataţie la data de 28 februarie 2014 sau în cazul producătorilor agricoli din exploataţiile nou-înfiinţate în perioada 1 februarie 2013 – 17 aprilie 2014, care deţin maximum 19 capete vaci la data depunerii cererilor/noi înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2013 – 2014, eliberată de către o organizaţie a crescătorilor de bovine, legal constituită, cu reprezentativitate naţională sau de către o asociaţie a crescătorilor de bovine, legal constituită, afiliată la o organizaţie a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională.

Prevederi

„Îi aşteptăm pe toţi reprezentanţii organizaţiilor/asociaţiilor care îndeplinesc condiţiile şi doresc să elibereze adeverinţe să depună documentele necesare în termenul legal, respectiv până marţi 29.04.2014. După expirarea termenelor de 7 zile de la data publicării actului normativ Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură afişează pe site-ul propriu lista cu organizaţiile crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională şi asociaţiile crescătorilor de bovine legal constituite afiliate la o organizaţie a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională şi cu asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite care pot elibera adeverinţele necesare”, directorul APIA Bihor Florian Pavel.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !