Ajutoarele au ajuns la sinistraţi

Ajutoarele au ajuns la sinistraţi
„Apele au început să se retragă, dar urmele dramelor individuale persistă”. Aşa descrie Eugen Antal, reprezentantul Consiliului Judeţean Bihor în acţiunea de transport a ajutoarelor pentru sinistraţii din localitatea mehedinţeană Pristol, sat aflat la Dunăre.

Aparate de uz casnic, îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente şi materiale de construcţii au fost duse de către firma Eurobac oamenilor loviţi de furia apei.

O floare prea mică

Cortul instalat în Pracul Traian pentru a asigura interfaţa între bihoreni şi cei care au pierdut totul din cauza inundaţiilor, nu a fost doar un simbol. „Bihorenii au suflet mare şi nu sunt cuvinte spune doar de dragul cuvintelor. Solidaritatea nu a murit şi când spun asta mă gândesc atât la băbuţa care a venit cu o haină de plasă, dar şi la firmele care au făcut donaţii de sute de milioane”, spune Eugen Antal. Reprezentantul CJ Bihor a ţinut să mulţumească firmei Eurobac care a donat 50 de uşi şi Asociţaiei Posticum, cei mai importanţi sponsori ai acţiunii umanitare.

„Mulţi bihoreni au rămas cu nemulţumirea că nu pot să facă donaţii, fiindcă nu am avut condiţii de depozitare. Cred că o fundaţie care să aibă ca obiect permanent de activitate ajutorarea sinistraţilor ar fi binevenită. Ca şi un program guvernamental, de altfel, spune Eugen Antal. fiindcă oricât am fi dorit, ajutoarele noastr sunt o floare prea mică pentru o mare primăvară de care au nevoie sinistraţii”, a adăugat reprezentantul Consiliului Judeţean.

Scrisori de mulţumire

Eugen Antal spune că a fost impresionat de rapiditatea cu care au acţionat autorităţile din Mehedinţi, adică suprefectul Constantin Săceanu şi reprezentanţii Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă. De altfel, angajaţii Prefecturii din Mehedinţi şi-au făcut timp şi pentru a scrie scrisori de mulţumire firmelor bihorene care au făcut sponsorizări.

„Din păcate însă, oamenii loviţi de nenorocire par a nu mai avea reacţii. Am observat un fel de obişnuiţă din partea lor din a primi ajutoare, spune reprezentantul CJ. Cred că e nevoie de sprijinul Guvernului pentru a-i readuce la normalitate”. Eugen Antal, care este şi şeful Departamentului IT în cadrul CJ Bihor, spune că o sugestie personală pentru autorităţile din Mehedinţi ar fi asigurarea unui semnal telefonic mai puternic în zonele cu risc de inundaţii.

„La Pristol, nu o dată mi s-a întâmplat să pierd legătura telefonică din cauza semnalului mai puternic al reţelelor din Bulgaria. Ori, cred că în astfel de zone legăturea cu lumea poate fi vitală”, a adăugat reprezentantul CJ Bihor în misiunea umanitară.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !