Ajutoarele sociale majorate cu 4,5%

ORADEA – Începând cu 1 ianuarie 2008 au fost modificate cuantumurile prestaţiilor sociale acordate din bugetul de stat prin intermediul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor. Alocatia complementaraMajorare alocatie

„Cuantumurile au fost indexate cu indicele de creştere a preţurilor prognozat pentru 2008”, ne-a informat Simona Vesa, directorul executiv al DMPS Bihor. Potrivit Comisiei Naţionale de Prognoză, indicele de creştere a preţurilor de consum prognozat pentru 2008 va fi de 4,5%.

Majorări

„O primă majorare vizează creşterea de la 204 la 213 lei a cuantumului alocaţiei pentru copiii nou născuţi”, precizează Simona Vesa. Alocaţia de plasament a fost, de asemenea, indexată de la 86 la 90 de lei. La rândul său, alocaţia de stat pentru copii a crescut de la 25 la 32 de lei, începând cu 1 ianuarie 2008.

Cuantumul alocaţiei familiale complementare şi al celei de susţinere pentru familia monoparentală a crescut de asemenea. Astfel, pentru familia cu un copil, aceasta creşte de la 36 la 38 lei, pentru familia cu doi copii de la 42 la 44 lei, pentru familia cu trei copii de la 47 la 49 lei, iar pentru familia cu patru sau mai mulţi copii, de la 52 la 54 lei.

În cazul familiei monoparentale, alocaţia va creşte de la 52 la 54 lei pentru familia cu un copil, de la 62 la 65 lei pentru familia cu doi copii, de la 70 la 73 lei pentru familiile cu trei copii. Vor primi aceste alocaţii familiile al căror venit lunar pe membru de familie este maximum 184 lei.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !