Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de juninci

De Simona Albinaru
Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de juninci
A fost lansată în dezbatere publică o hotărâre de Guvern prin care se vor aloca fonduri pentru un ajutor de minimis dedicat achiziționării de juninci şi viţele din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline şi/sau tauri de reproducţie din rase de carne.

Schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor din domeniul zootehnic care îşi desfăşoară activitatea în sectorul producţiei primare, în vederea ameliorării valorii genetice a șeptelului de animale pentru achiziționarea de juninci şi viţele din rase specializate de taurine şi/sau pentru achiziţionarea de juninci din specia bubaline şi/sau pentru achiziţionarea de tauri de reproducţie din rase de carne. Beneficiarii schemei sunt întreprinderile/întreprinderile unice, respectiv crescătorii de taurine/bubaline persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, crescători de taurine/bubaline, persoane fizice care deţin atestat de producător, crescători de taurine/bubaline, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu personalitate juridică constituite conform legii. Pentru a fi eligibili schemei de ajutor de minimis privind achiziţionarea de juninci şi/sau viţele din rase specializate de taurine, trebuie să deţină minimum 3 capete de bubaline şi maximum 10 capete de vaci/beneficiar.
Achiziţionarea de juninci şi/sau viţele din rase specializate de taurine se realizează pentru atingerea unei dimensiuni minime de 10 capete bovine femele/beneficiar, iar numărul maxim de juninci şi/sau viţele din rase specializate de taurine pentru care se acordă ajutor de minimis este de 10 capete/beneficiar.

Pentru obţinerea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Printre acestea se numără: să deţină un efectiv de vaci potrivit prevederilor identificate şi înregistrate în RNE, până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, junincile şi/sau vițelele achiziţionate să fie din rasele specializate de taurine şi să deţină registrul individual al exploataţiei, completat şi actualizat. De asemenea, aceştia trebuie să se oblige să menţină în exploataţie junincile şi/sau vițelele din rase specializate achiziţionate pe o perioadă de minimum 3 ani, începând cu data la care sprijinul financiar a fost acordat. Cuantumul sprijinului financiar, reprezentând ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor, este de maximum 5.000 lei/cap junincă din rasa specializată de taurine de lapte, respectiv maximum 2.500 lei/cap viţea din rasă specializată de taurine de lapte, maximum 6.000 lei/cap junincă din rasă specializată de taurine de carne, respectiv maximum 3.000 lei/cap viţea din rasă specializată de taurine de carne, maximum 4.500 lei/cap junincă din specia bubaline, respectiv maximum 8.000 lei/cap de taur de reproducţie din rase de carne achiziționat în baza prevederilor prezentei hotărâri.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !