Ajutor de minimis pentru meşteşuguri

Ajutor de minimis pentru meşteşuguri
Operatorii economici din domeniul meșteșugurilor și artizanatului vor putea beneficia de ajutor de minimis.

Scopul schemei de ajutor de minimis este de a susține operatorii economici prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, prin acordarea de ajutoare de minimis pentru acoperirea costurilor de participare la târguri, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1407/2013 și este complementară cu programele finanțate din fonduri europene.

Schema de minimis este concepută ca program multianual, până în anul 2020, cu finanțare de la bugetul de stat, iar selecția beneficiarilor ajutorului de minimis se face prin înscriere anuală, în limita bugetului alocat prin Legea bugetului de stat și cu respectarea unor condiții de eligibilitate. Schema de minimis pentru meșteșuguri și artizanat, cu finanţare de la bugetul de stat, este elaborată pentru anul 2016, cu posibilitatea prelungirii în următorii ani. Data estimată la care va intra în vigoare această schemă este luna septembrie 2016, iar perioada estimată în care se vor efectua plățile ajutorului de minimis este până la finalul anului 2016.

Schemele de minimis pentru sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii implementate prin programele naţionale sunt bugetate pentru anul 2016 cu suma de 159,490 milioane de lei. Printre rezultatele preconizate se numără câştigarea de pieţe externe noi pentru acest tip de produse şi servicii, creşterea vizibilităţii pe piaţă atât a meşteşugarilor, cât şi a produselor şi serviciilor furnizate de aceştia, promovarea serviciilor şi produselor realizate, apelându-se la tehnologii tradiţionale şi având o componentă de prelucrare manuală semnificativă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !