Ajutor de minimis pentru porci

1Comentariu
Ajutor de minimis pentru porci
De curând a fost publicat un proiect privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de către producătorii agricoli de animale de reproducţie din rase pure şi/sau hibride din specia porcine”.

Schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor din domeniul zootehnic care îşi desfăşoară activitatea în sectorul producţiei primare, pentru achiziţionarea de animale de reproducţie din rase pure şi/sau hibride din specia porcine, în vederea ameliorării valorii genetice a șeptelului de animale. Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt întreprinderile/întreprinderile unice, respectiv crescătorii de porcine, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, crescători de porcine, persoane fizice care deţin atestat de producător, crescători de porcine, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu personalitate juridică constituite conform legii.

Pentru a fi eligibili schemei de ajutor de minimis privind achiziţionarea de animale de reproducţie din rase pure şi/sau hibride din specia porcine, beneficiarii trebuie să deţină exploataţii de porcine înregistrate/autorizate sanitar-veterinar. Cuantumul sprijinului financiar, reprezentând ajutorul de minimis care se acordă beneficiarilor, este de maximum 3.000 lei/cap vieruş din rasă pură şi/sau hibrid, achiziţionat în baza prevederilor prezentei hotărâri, maximum 1.100 lei/cap scrofiţă din rasă pură, achiziţionată în baza prevederilor prezentei hotărâri, respectiv maximum 600 lei/cap scrofiţă hibridă, achiziţionată în baza prevederilor prezentei hotărâri.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente. În cazul nerespectarii prevederilor de la art. 5, beneficiarii schemei de minimis sunt obligaţi la restituirea contravalorii sprijinului financiar, la care se adaugă penalități și dobânzi, de la data încasării acestuia, cu respectarea prevederilor legale. Resursele financiare necesare aplicării acestei scheme de ajutor de minimis sunt de 13.150.000 lei şi se asigură de la bugetul de stat. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc întreprinderilor începând cu data de 12 decembrie 2016.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor