Ajutor de peste hotare

Ajutor de peste hotare
BEIUS -  Azi au sosit la Habitat pentru Umanitate Beiuş, 27 de voluntari irlandezi de la Northern Ireland Memorial Fund, o organizaţie care promovează pacea şi buna înţelegere interconfesională. Acestora li s-au mai alăturat trei români, doi din Deva şi unul din Beiuş, ce vor lucra pentru a ajuta familia Nagy să-şi construiască locuinţa mult dorită.

În sfârşit, acasă

Unii dintre străini s-au mai implicat înastfel de proiecte umanitare, din România. În această situaţie este şi Carolyn Madda. „Ne bucurăm să venim în fiecare an, o săptămână din concediu şi să lucrăm alături de Habitat. E un sentiment minunat să vezi cât de uşor este să schimbi destinul unor oameni printr-un gest simplu. Acesta e motivul pentru care ne întoarcem an de an la Beiuş”, mărturiseşte Carolyn Mada, coordonatoarea grupului de voluntari din Irlanda.

Aceasta a fost pentru prima dată la Beiuş în 2003 şi a ajutat la ridicarea unei locuinţe multifamiliale pentru patru familii nevoiaşe. De atunci a ajuns nu doar să participe ca voluntar, ci şi să finanţeze casele pe care le construiesc. Beneficiarii unei astfel de case sunt cei patru membrii ai familiei Nagy.

„În 1999 am văzut la TV o emisiune despre voluntari care construiau case pentru familiile nevoiaşe. Am aflat că prietenii noştri au beneficiat de sprijinul Habitat şi că şi noi am putea fi ajutaţi să ne îndeplinim visul de a avea o casă bună” spune Elena Nagy, viitoarea beneficiară a locuinţei.

Familia Nagy stătea într-o casă veche de peste 70 de ani, construită din vaioagă de către străbunici. Deşi au muncit toată viaţa n-au reuşit să strângă suficienţi bani pentru o locuinţă a lor. Sâmbătă acest vis va deveni realitate.

 

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !