Ajutor excepţional pentru crescătorii de porci

Ajutor excepţional pentru crescătorii de porci
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte cereri pentru ajutorul excepţional reglementat de HG nr. 160/16 martie 2016 destinat crescătorilor de porcine.

Ajutorul se adresează celor care deţin exploataţii autorizate sanitar veterinar pentru creşterea, îngrăşarea şi/sau reproducţia porcinelor, înregistrate în RNE şi celor care au livrat direct sau prin terţi şi au clasificat porci în abatoare autorizate în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015, au livrat şi/sau au transferat scroafe şi/sau scrofiţe de reproducţie în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015.

Sprijinul financiar destinat fermierilor din sectorul cărnii de porc se asigură din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2016.
Suma totală pentru sectorul de creştere porcine este de 2.372.804 euro, echivalent în lei la cursul BCE din data de 16 octombrie valabil şi pentru data de 17 octombrie 2015, respectiv 4,4167 lei/euro. Astfel: 2.072.804 euro pentru activitatea de creştere şi îngrăşare din exploataţii şi 300.000 euro pentru activitatea de reproducţie din exploataţii.

Acte

Documentele specifice care însoţesc cererea pentru acordarea ajutorului financiar sunt : copii de pe avizele de însoţire şi rapoartele de clasificare care să ateste sacrificarea în abatoare autorizate proprii, copii de pe facturile şi rapoartele de clasificare, care să ateste livrarea directă sau prin terţi şi clasificarea porcilor în abatoare autorizate, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015, copii de pe facturile de livrare a scrofiţelor de reproducţie, de pe avizele de însoţire a scrofiţelor de reproducţie de la o fermă la alta a aceluiaşi crescător, de pe actul de mutaţie a scrofiţelor de reproducţie la categoria scroafe. Un alt decument necesar este cel de mişcare lunară şi cumulată a efectivelor de scroafe, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015, fişa urmăririi activităţii la porcine, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015.

Pentru livrările efectuate de beneficiarii care au accesat Măsura 215 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor – Pachetul a) – Porcine din cadrul PNDR 2007 – 2013, rămân valabile copiile documentelor depuse odată cu deconturile justificative, aferente perioadei 1 ianuarie – 31 august 2015, pentru această măsură.

Suma cuvenită fiecărui producător agricol, în cazul ajutorului financiar se calculează de către APIA astfel: se împarte suma prevăzută la. a) la efectivul de porci livraţi şi clasificaţi în abatoare autorizate, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015, dar nu la mai mult de 300 mii de capete pe beneficiar sau se împarte suma prevăzută la lit. b) la efectivul mediu de scroafe şi/sau la efectivul de scrofiţe de reproducţie, livrate şi/sau transferate, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2015.

„Beneficiarii care au depus cereri de ajutor în cadrul Măsura 215 la APIA Bihor şi cei care au înregistrat sediul social în judeţul Bihor vor depune Cererile de solicitare a ajutorului excepţional pentru sectorul de creştere porcine la APIA Centrul Judeţean Bihor, Oradea, str. Matei Corvin, nr. 1, Oradea până la data de 8 aprilie 2016 inclusiv”, a precizat Florian Pavel directorul APIA Centrul Judeţean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !