Ajutor pentru apicultori

Ajutor pentru apicultori
A fost aprobat Programul Naţional Apicol pentru perioada 2017 – 2019 pentru a fi notificat la Comisia Europeană în vederea analizării şi aprobării prin Decizie.


Procedura prevede că, după aprobarea Programului, Comisia Europeană stabileşte suma alocată pentru perioada 2017 – 2019, emiţând o decizie în baza căreia Guvernul României elaborează actul normativ de aprobare a sprijinului financiar şi de implementare a măsurilor de sprijin notificate. Suma estimată a fi alocata în perioada 2017 – 2019 este de peste 7.000.000 euro/an, respectiv 21.000.000 euro/3 ani.

Măsurile de sprijin financiar cuprinse în Programul Naţional Apicol 2017-2019 vizează: achiziţionarea de medicamente pentru tratarea varoozei şi nosemozei, atât pentru apicultura convenţională, cât şi pentru apicultura ecologică, decontarea achiziţionării de stupi/cutii în vederea înlocuirii stupilor uzaţi în urma deplăsarii în pastoral, decontarea achiziţionării de accesorii apicole, achiziţionarea de mătci (regine) şi/sau familii de albine pentru apicultura convenţională sau ecologică dar şi achizitionarea de măturător, centrifugă, topitor de ceară cu abur din inox prin intermediul cooperativelor constituite de minimum 2 ani, conform legislaţiei naţionale, membrii cooperativei trebuind să deţină minimum 1500 de familii de albine.

Accesarea măsurilor şi depunerea dosarelor la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în vederea solicitării sprijinului financiar se poate face direct de către apicultor sau prin intermediul formei asociative.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !