Ajutor pentru chirie

Studenţii, în căutarea unei cazări
Studenţii, în căutarea unei cazări
Uniunea Studenţilor Maghiari din Bihor (USMB) sprijină elevii şi studenţii, care nu mai au locuri în cămine, să-şi găsească chirie.

„Numărul studenţilor şi elevilor care vin să studieze la Oradea creşte în fiecare an. Mulţi dintre aceştia au probleme cu cazarea în timpul anului şcolar. În Oradea liceele şi universităţile asigură cazare însă nu pentru toţi. Există unele locuri care sunt prea aglomerate şi nu îndeplinesc nici chiar normele igienice. Din această cauză, mulţi preferă chiria. Aceştia pot găsi o soluţie la noi. Noi ne ocupăm de acest gen de probleme de ani de zile”, spune Szabo Orsolya, referent birou, USMB.

Aceasta a explicat că USMB ia legătura cu persoanele care dau în chirie locuinţa şi cu elevii şi studenţii din alte localităţi, care vin la Oradea să studieze. „Anual avem în baza de date 150 de apartamente şi camere disponibile. Scopul nostru este de a găsi o chirie unde condiţiile sunt cele mai optime, la fel ca şi preţul chiriilor. Acest serviciu este gratuit, deci nici persoana care publică anunţul şi nici persoana care caută nu trebuie să plătească nimic, faţă de agenţiile care se ocupă cu aşa ceva”, a declarat Alexandru Debreczeni, preşedintele USMB.

Informaţii

Cei interesaţi sunt invitaţi la Centrul de Tineret de Sub Pasajul Vulturul Negru din Oradea, de luni până vineri între orele 10 şi 22. Oricine se poate înscrie în baza de date. Condiţia este să completeze un formular care conţine informaţii legate de starea, îmbunătăţirea, preţul şi adresa apartamentului sau camerei. Membrii Centrului de Tineret aşteaptă anunţurile la sediu. USMB publică toată baza de date pe site-ul www.nmd.ro.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !