Ajutor pentru copiii sinistraţi

Una din salile Inspectoratului Scolar Judetean Bihor a devenit pentru câteva zile depozit pentru rechizitele scolare care în câteva zile vor ajunge la copiii sinistrati din judetul Timis.
Pornind de la initiativa Ministerului Educatiei si Cercetarii, inspectoratele scolare au demarat actiunea de colectare de donatii pentru copiii afectati de inundatii.

Judetul nostru a primit sarcina de a ajuta cu rechizite Liceul Teoretic Gataia din judetul Timis, unde învata peste 860 de elevi.
Astfel, la sfârsitul anului scolar s-au distribuit în scoli fluturasi prin care se facea apel catre elevii oradeni de a fi solidari cu colegii lor sinistrati. S-a cerut ca sprijinul lor sa fie numai din rechizite scolare si carti, pentru a putea fi refacuta biblioteca scolii. Mesaje de sustinere
De asemenea, elevii au scris mesaje de sustinere morala pentru copiii de la Liceul din Gataia. Actiunea de colectare a început miercuri, continuând si azi. În primele zile ale saptamânii urmatoare, donatiile vor fi duse la cei care au mare nevoie de ele. Transportul pâna în Timis este asigurat de Inspectoratul Scolar. „Ne bucuram ca putem sa-i ajutam pe acesti copii. Cantitatea de rechizite strânsa pâna acum este impresionanta”, a spus Dorina Gyori, inspector scolar de specialitate. Pâna acum, cel putin 15 unitati de învatamânt din Oradea au adus donatii. Obiectivul este ca fiecare elev de la Liceul din Gataia sa primeasca un ghiozdan cu rechizite.

Ioana Iuhas