Ajutor pentru implementarea de proiecte

Ajutor pentru implementarea de proiecte
În urma numeroaselor solicitări ale potenţialilor beneficiari, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor face precizarea că protocoalele de colaborare încheiate cu instituţiile financiar – bancare certifică angajamentul băncii în sensul acordării solicitanţilor a finanţării necesare proiectelor depuse şi selectate în cadrul PNDR.

„Protocoalele, încheiate de către MADR şi APDRP, cu CEC Bank, Bancpost, Banca Comercială Română, Alpha Bank România SA şi BRD Groupe Societe Generale S.A., prevăd un model standard de scrisoare de confort, care se întocmeşte şi eliberează de bancă persoanelor care urmează să depună cererile de finanţare pentru solicitarea fondurilor europene nerambursabile”, a precizat Florian Vesa, directorul adjunct al OJPDRP Bihor.

Norme

Pentru ca o scrisoare de confort să fie acceptată la depunerea proiectului de investitii, aceasta trebuie să fie angajantă din partea instituţiei financiar bancare care o eliberează, iar cofinanţarea trebuie să asigure minim contravaloarea cheltuielilor eligibile care vor fi suportate de beneficiar, respectiv partea de cofinanţare privată. Scrisoarea de confort este considerată a fi un document justificativ prin care se adevereşte posibilitatea de cofinanţare a beneficiarului. Rolul acesteia este acela de a asigura implementarea proiectelor selectate pentru titularii care nu au surse financiare proprii.

Totodată, pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari ai PNDR, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a publicat pe pagina oficială de internet a instituţiei şi un model cadru pentru scrisorile de confort, aplicabil băncilor cu care MADR a încheiat protocoale de colaborare. De asemenea, a fost publicat şi un model de scrisoare de confort pentru băncile care nu au încheiat un protocol.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !