Ajutor termic doar pentru orădenii nevoiaşi

Consiliul Local Oradea a votat miercuri o procedură mai strictă pentru acordarea ajutoarelor pentru plata încălzirii locuinţei în sezonul rece 2009-2010.

Măsură a fost luată şi anul trecut, după ce Administraţia Social Comunitară Oradea (ASCO) a observat că numărul solicitanţilor de ajutor social a scăzut cu 40% în sezonul rece 2007-2008 faţă de iarna precedentă, deoarece municipalitatea ceruse şi acte doveditoare privind veniturile solicitanţilor.

Astfel, de acum înainte, municipalitatea va cere solicitanţilor pe lângă declaraţia pe proprie răspundere, şi acte doveditoare privind componenţa familiei, veniturile realizate de membrii acesteia şi o xerocopie după actul de proprietate asupra imobilului.

Datele înscrise în cererea şi declaraţia pe proprie răspundere referitoare la componenţa familiei solicitante, precum şi numărul de camere aferente locuinţei, vor trebui confirmate şi de către asociaţiile de proprietari, prin eliberarea unei adeverinţe.

CLO a mai aprobat miercuri şi modificarea Regulamentului de furnizare de apă potabilă de către Compania de Apă Oradea. O măsură notabilă se referă la curţile comune care au un singur contor la intrarea în imobil, iar CAO intenţionează să pună contoare pentru apartament pentru a preveni neînţelegrile dintre vecini la plata facturii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !