Ajutor umanitar greco-catolic

Ajutor umanitar greco-catolic
ORADEA - După apelul de întrajutorare lansat de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Episcopia Greco-Catolică Oradea, prin PSS Episcop Virgil Bercea, invită credincioşii din Bihor să-şi ajute semenii din Moldova, aflaţi la grea încercare.

Redăm mai jos scrioarea PSS Virgil Bercea:

„Iubiţi credincioşi, vă mulţumesc pentru dovada arătată în sprijinirea oamenilor afectaţi de cele două dezastre din Myamar şi China. Dar iată că, urmare a ploilor abundente din luna iulie 2008, peste 150 de localităţi din România au fost afectate de inundaţii, majoritatea dintre ele aflându-se în Moldova. Autorităţile au declarat că sunt până la 16.000 de persoane evacuate, 9.382 de gospodării afectate. Numai în Buruieneşti şi Rotunda, două localităţi din Judeţul Iaşi sunt 150 respectiv 225 de case total distruse, oamenii rămânând sub cerul liber şi cu speranţa în Dumnezeu. Dezastrul provocat de ape este atât de mare încât nu se cunoaşte încă numărul total al caselor distruse la nivel naţional.

În sprijinul acelora pe care Dumnezeu îi încearcă greu în aceste zile, dispunem organizarea unei colecte speciale de strângere de fonduri.

Astfel, credincioşii care doresc să facă un gest de solidaritate umană şi să ofere speranţa celor care nu mai au nimic, o pot face în duminicile: 10 şi 17 august 2008. Suma astfel obţinută în urma colectei va fi folosită pentru un program de reconstrucţie în localităţi din Moldova.

În Eparhia de Oradea, responsabilitatea este acordată Asociaţiei „Caritas Eparhial Oradea”. Prin urmare, colecta specială (tasul) din data de 10 şi 17 august 2008 va fi predată, de fiecare parohie, Asociaţiei până la 30 august 2008, cel târziu.

Pentru persoanele private şi juridice, interesate de această acţiune există un număr de cont pus la dispoziţie: Asociaţia Caritas Eparhial Oradea IBAN: RO23 BTRL 0050 1205 7261 69XX, BANCA TRANSILVANIA ORADEA, cu specificaţia pentru „Colecta Moldova”.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care faceţi bine întru sfintele noastre biserici!”.

 

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !