Ajutorul pe suprafata, platit

Ajutorul pe suprafata, platit
De acest avans beneficiază fermierii la care controalele administrative sau pe teren s-au finalizat.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) autorizează la plată, începând cu data de 16 octombrie 2010, avansul către fermierii care au depus cereri de plata în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă – SAPS 2010.

„De acest avans beneficiază fermierii la care controalele administrative sau pe teren s-au finalizat şi îndeplinesc cumulativ condiţiile impuse de regulamentele europene şi legislaţia românească”, a spus Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor.

Beneficiari

Conform prevederilor regulamentelor comunitare, plata pe suprafaţă se poate acorda începând cu data de 1 decembrie, însă pentru acest an, conform Deciziei Comisiei Europene, plata se poate autoriza începând cu 16 octombrie.

Pentru anul 2010, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 80,36 euro pe hectar, avansul fiind de 37,85 euro pe hectar, reprezentând 46% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din FEGA.

Plăţile sunt efectuate în lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană (BCE) pentru ziua anterioară datei de 1 octombrie a anului pentru care este acordat sprijinul. Pentru data de 30 septembrie 2010, BCE a stabilit un curs de 4,2718 lei. În cadrul campaniei SAPS 2010, România beneficiază de o alocaţie financiară de 700.244.000 de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !