AJVPS „bagă la apă” pescarii

1Comentariu
AJVPS „bagă la apă” pescarii
Deva – Deşi au plătit taxele, zeci de pescari hunedoreni s-au trezit joi, în situaţia de a fi amendaţi. Pescarii au primit în final doar avertismente din partea inspectorului Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) Bucureşti, Filiala Timiş, şi a jandarmilor, deoarece s-a constatat că AJVPS Hunedoara şi alte asociaţii judeţene nu le-au eliberat permisele de pescuit. 

Acţiunea a fost organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara, în colaborare cu ANPA Bucureşti, Filiala Timiş şi a avut drept scop prevenirea şi combaterea braconajului piscicol. Râurile vizate au fost Mureş şi Strei.

Odată ajunşi în zona numită „Apa caldă”, în apropiere de Termocentrala Mintia, oamenii legii au constatat faptul că unii pescari aveau achitate taxe pentru permise, însă acestea nu au fost emise. Motivul: unele asociaţii în care sunt înscrişi pescarii, nu au eliberat permisele, şi asta pentru că respectivele asociaţii nu au achitat către stat sumele datorate, adică 25 de lei pentru fiecare permis eliberat.

Dimitrie Nicoroi, inspector principal în cadrul ANPA Bucureşti, Filiala Timiş a declarat că „permisul le conferă dreptul de a pescui. Fără acesta nu au ce căuta pe malul apei. Anual, pescarului trebuie să-i fie vizat carnetul de membru al unei asociaţii şi să-i fie eliberat permisul de pescuit, la solicitarea acestuia. Acest lucru însă nu s-a respectat aici. Am găsit persoane care au fost avertizate şi în urmă cu o lună, au plătit taxa, însă nu le-a fost eliberat permisul. Ar trebui să se facă ordine în pescuitul din judeţul Hunedoara”.

Contactat telefonic de către inspectorul Nicoroi, şeful AJVPS Hunedoara, Dorin Calciu, a declarat că nu a eliberat permisele deoarece nu le-a primit, urmând ca astăzi să ajungă şi să fie distribuite pescarilor. Purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, sublocotenentul Nicolae Răducu a declarat că „persoanele prinse cu nereguli au fost doar avertizate verbal, iar acţiunile de acest gen, pentru combaterea braconajului piscicol, vor continua şi în perioada următoare. În urma acţiunii de ieri a fost prinsă la braconaj o persoană care a fost amendată cu 80 de lei”.

Nemulţumiţi de acţiunea oamenilor legii câţiva pescari s-au revoltat, simţindu-se nedreptăţiti de faptul că agenţiile la care sunt înscrişi nu şi-au făcut datoria. „Am permis de 30 de ani, iar în această lună, în data de 4, am plătit cotizaţia, dar nu şi permisul. Nu este vina mea că ei nu îşi fac treaba la timp şi cum trebuie”, spune revoltat pescarul Ioan Florescu. Pescarii care au plătit taxele sunt revoltaţi şi vor să solicite să primească explicaţii din partea agenţiilor la care sunt înscrişi. În cazul în care nu se va reglemeta situaţia aceştia pot fi daţi în judecată.

Mihaela Tămaş1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor