Al 13-lea salariu sa va da în luna ianuarie

Primele de sarbatori care se acorda salariatilor bugetari si functionarilor publici sunt austere. O ordonanta de urgenta a Guvernului din luna mai a acestui an obliga toate institutiile care se alimenteaza de la bugetul statului sa nu mai acorde prime pâna la 31 decembrie 2005, chiar daca acestea erau prevazute în contractul de munca.

Chiar si al 13lea salariu se va da la anul, în ianuarie. Prima de Craciun va fi totusi acordata sub forma de dulciuri si cadouri pentru copiii salariatilor. Reprezentantii functionarilor publici si ai profesorilor s-au împacat cu lipsa primelor si vor muta. Sarbatorile în luna ianuarie când va veni al 13 salariu. “Functionarii publici nu beneficiaza de nici o prima de Craciun Toti functionarii publici vor lua al 13 salariu”, a declarat Vasile Marica, presedintele sindicatului Functionarilor Publici.

“Potrivit Ordinului 63 nu se dau prime. Acel fond de premiere de 2 la suta ne este interzis sa îl folosim. Ramâne de vazut daca obtinem niste bani pentru luna ianuarie”, sustine Razvan Bobulescu, presedintele sindicatului Alma Mater.

La regiile autonome sau la companiile de stat se vor da pentru prima oara dupa Revolutie doar prime pentru copii. Exceptie fac minerii a caror sarbatoare, Sf Varvara cade pe 4 decembrie iar banii primiti atunci sunt considerati prima de sarbatori. ,,La sfârsit de an minerii din Compania Lignitului vor primi 2,5 milioane de lei prima si 1,5 milioane de lei pentru copii. Sunt bani pe care i-am prelevat de la începutul anului”, sustine Marin Condescu, presedintele Ligii sindicatelor miniere.

La privatizati lucrurile stau cu totul altfel. De pilda, la Uzina Dacia Renault primele au fost de câte 3 milioane de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !