Al doilea centru de colectare gratuită de deșeuri, în Rogerius

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Al doilea centru de colectare gratuită de deșeuri, în Rogerius
Primăria anunță că marți încep lucrările de amenajare a celui de-al doilea punct de colectare selectivă a deșeurilor rezultate din amenajări reamenajări interioare a spațiilor de locuit și din gospodăriile orădenilor.

Acesta se va deschide pe strada Uzinelor și va funcționa după modelul celui din vecinătatea centurii, de pe strada Thurzo Sandor: va avea acces auto, facilități de cântărire și colectare pe tipuri de deșeuri. Ca și în cazul celui deja funcțional, finanțarea și administrarea centrului o asigură RER VEST SA.

„Atunci când va fi gata, la finalul anului 2019, punctul de colectare de pe strada Uzinelor va cuprinde: o porțiune asfaltată pentru circulația auto și pietonală, o porțiune betonată pe care se vor amplasa 12 containere de depozitare a deșeurilor, un container pentru deșeuri periculoase, respectiv 2 containere prefabricate dotate pentru funcțiuni administrative și grupuri sanitare care să deservească atât personalul administrativ, cât și utilizatorii punctului de colectare”, transmite municipalitatea printr-un comunicat de presă.

Suprafața totală a incintei punctului de colectare este de aproximativ 2.000 mp. Valoarea totală a investiției este de peste un milion lei cu TVA, iar durata de realizare a acesteia este de 7 luni.

Peste 1500 tone

Bilanțul la un an de funcționare a primului centru de colectare gratuită a deșeurilor arată că peste 1500 de tone de resturi au fost depuse de orădeni în containere, pe diferite categorii.
Finanțarea ambelor centre face parte din din cei 850.000 de euro pe care firma de salubritate RER și i-a asumat ca investiții, atunci când a obținut de la Primărie prelungirea contractului de salubritate cu 4 ani.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor