Al Jazeera lansează un canal de ştiri

Al Jazeera lansează un canal de ştiri
Postul de televiziune Al Jazeera îşi lansează astăzi, la ora 14, ora României, un canal de ştiri în limba engleză. Această iniţiativă este menită să prezinte realităţile Orientului Mijlociu din perspectiva celor care locuiesc în această regiune şi constituie o provocare la adresa dominaţiei Occidentului.

De asemenea, el va reprezenta o tentativă de a face jurnalism la standarde occidentale. Acesta va fi primul post de televiziune de limbă engleză din Orientul Mijlociu şi va emite 24 de ore din 24 prin satelit din capitala Qatarului -Doha, capitala Malaeziei – Kuala Lumpur, Londra şi Washington. Lansarea a fost întârziată de mai multe ori. Conducerea Al Jazeera a acuzat probleme tehnice, dar presa internaţională a scris că grupurile de influenţă de dreapta din Statele Unite au făcut presiuni asupra reţelelor de distribuţie prin cablu să boicoteze canalul.

Acest post de televiziune lansat în 1996 de emirul din Qatar, şi-a atras numeroase critici din partea administraţiei Bush după ce a arătat imagini cu soldaţi americani morţi sau capturaţi în războiul din Irak şi a difuzat mesajele înregistrate ale lui Osama bin Laden şi ale altor lideri al-Qaeda, precum şi execuţiile unor ostatici. Conducerea Al Jazeera a negat, însă, că a constutuit un canal de propagandă pentru terorişti.

Postul de emisie din Bagdad a fost bombardat de aviaţia americană în timpul războiului, atac care s-a soldat cu moartea unui reporter şi rănirea unui operator de imagine. Printre angajaţii canalului de limbă engleză figurează şi una dintre legendele vii ale televiziunii britanice, Sir David Frost.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase