Alaturi de Universitatea Cernauti si CJCPCT Bihor

De Cristian Horgoș
Rectorii din Oradea şi Cernăuţi, iscălind protocolul
Rectorii din Oradea şi Cernăuţi, iscălind protocolul
Pe lângă colaborarea cu Universitatea din Chişinău, Universitatea Oradea a semnat un parteneriat şi cu Universitatea din Cernăuţi.

La invitaţia rectorului Stepan Melnychuk, delegaţia Universităţii din Oradea (UO) a vizitat săptămâna trecută Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi. Delegaţia UO a fost condusă de rectorul Constantin Bungău şi prorectorii Marcel Roşca şi Sorin Şipoş, responsabili cu managementul academic respectiv cu managementul cercetării şi relaţii internaţionale.

Mobilităţi de studenţi

Pe 15 aprilie, la Universitatea din Cernăuţi s-a semnat un protocol de colaborare cu UO. „După o prezentare generală a universităţii au avut loc întâlniri punctuale cu decanii Facultăţilor de Biologie, Religie, Sociologie, Cultură şi Teologie, Inginerie şi Tehnică, Istorie şi cu directorul Centrului de Studii Europene, în vederea diversificării colaborării pe linie didactică şi de cercetare dintre cele instituţii. S-a convenit organizarea de manifestări ştiinţifice comune, depunerea de proiecte de cercetare în parteneriat, precum şi facilitarea mobilităţilor de cadre didactice şi studenţi”, mai transmite Biroul de Presă al UO.

Şi cu CJCPCT Bihor

Vineri, UO a semnat un acord de parteneriat pe cinci ani, iniţiat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor (CJCPCT). Lector univ.dr. Adrian Dume, directorul CJCPCT Bihor a precizat: „Scopul principal al acestui parteneriat este acela de a îmbunătăţi activitatea de cercetare a CJCPCT şi comunicarea cu cea mai importantă instituţie de profil din spaţiul Crişurilor. Având în vedere resursele noastre şi necesitatea urgentă a realizării unei baze de date şi a continuării cercetării atât timp cât încă mai avem ce investiga, parteneriatul cu Universitatea din Oradea reprezintă singura soluţie viabilă pentru salvarea studierii anumitor aspecte ale culturii tradiţionale legate de obiceiuri, meşteşuguri şi folclor”.

Pentru început colaborarea se bazează pe cinci obiective mari pe care le găsiţi enumerate în ataşament.

Prorectorul Sorin Şipoş consideră că „acest acord reprezintă o oportunitate excelentă pentru instituţia noastră pentru a oferi potenţialul ştiinţific în folosul valorificării culturii tradiţionale bihorene”.

Amintim că Adrian Dume, fost lider al studenţilor în Biroul Senatului UO, a absolvit Facultatea de Istorie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !