Alba-neagra cu spitalele

1Comentariu
Alba-neagra cu spitalele
ORADEA – Trei din cei cinci şefi de spitale executaţi prin ordin de ministru luni, ar fi fost reconfirmaţi pe funcţii. Spitalele orădene sunt în pericol dacă în zilele următoare nu se va reglementa situaţia conducerilor la acele unităţi unde şefii au fost daţi jos din funcţii, opinează dr. Gheorghe Oros.

Managerul Oros a declarat miercuri că a primit ordinul „de execuţie”, dar că nu poate părăsi funcţia întrucât nu are cui să lase spitalul pe mână. Mai mult, dacă luni în Direcţia Sanitară a sosit ordinul de mazilire a cinci şefi de spitale din Oradea şi judeţ, miercuri, la aceeaşi instituţie se ştia că de fapt doar doi manageri ar fi fost daţi jos din funcţie, începând cu data de 18 mai: ec. Emil MuţPopovici de la Spitalul Judeţean şi ec. Dacian Foncea, de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Cu toate acestea. ec. Foncea a declarat că inca nu a primit niciun ordin de la Direcţia Sanitară şi dacă îl va primi zilele următoare, va trimite ca răspuns o solicitare prin care va cere identificarea Spitalului de Pneumoftiziologie care aparţine de Ministerul Sănătăţii întrucât cel pe care el îl conduce nu se află în jurisdicţia ministerului. „Managerii de spitale sunt nişte arme de lucru în mâna politicienilor şi acest lucru nu mai poate continua aşa”, a declarat Foncea, care argumentează că ordinul ministrului de demitere a venit cu cinci zile după ce Spitalul de Pneumoftiziologie pe care îl conduce a fost predat Primăriei.

Unii nu ştiu

Situaţie confuză este şi la Spitalul de Neuropsihiatrie. Surse din Direcţia Sanitară au informat că de fapt, trei dintre cei cinci manageri maziliţi ar fi fost repuşi în funcţie: managerul de la Neuropsihiatrie, de la Spitalul din Marghita şi cel de la Valea lui Mihai.

Miercuri, dr. Oros a declarat că a primit ordinul de demitere dar că nu ştie să fi fost reconfirmat în funcţie. Totuşi, dr. Oros a mărturisit că aceasta este o practică curentă şi că de când conduce spitalul, a fost dat jos şi pus imediat în funcţie de mai multe ori. La fel ca şi ec Muţ de la Judeţean, dr. Oros a declarat că nu poate lăsa spitalul pe mâna directorului medical adjunct fiindcă la mijloc e vorba şi de acte secrete şi, în plus, directorul adjunct lipseşte medical din spital. Dr. Oros a declarat că aşteaptă să fie informat vizavi de reconfirmarea lui în funcţie sau de succesorul lui.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor