Alba-neagra, filmată la OMV

28Comentarii
Alba-neagra, filmată la OMV
ORADEA – Un film înregistrat cu camera ascunsă, lângă staţia OMV de pe strada Ovidiu Densuşianu, a fost prezentat ziariştilor de către Compartimentul Poliţiei de Proximitatea Oradea, cu ocazia recente- lor acţiuni de prevenire a jocului de „alba-neagra”.  video video video

În film apar mai mulţi bărbaţi solizi, care îşi fac de lucru pe lângă jucătorul uscăţiv, dar ager şi iute de mână. Toţi par să aştepte sosirea la OMV a unui autocar, iar când acesta soseşte, „spiritul de echipă” devine evident. Uscăţivul merge cu o ladă de carton între călătorii coborâţi din autocar pentru popas şi începe imediat să-i îmbie la joc. Iar mirajul unui câştig uşor şi iluzia optică folosită de jucătorul experimentat dă roade, ca întotdeauna. Mai ales că după ce pierde primul joc, omul e tentat să recupereze ce a pierdut şi insistă până când se trezeşte fără nici un ban din ce a agonisit cu trudă.

Deseori, unul dintre solizii care au rol de protecţie şi intimidare în caz de scandal, joacă şi un rol de momeală, prefăcându-se că joacă şi câştigă sute de euro de la jucătorul propriu-zis. Totul este însă regizat, ei împărţindu-şi la urmă câştigul.

„Organizarea şi chiar participarea la jocul de noroc alba-neagra constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei, precum şi cu confiscarea sumelor folosite la joc. Sfătuim cetăţenii să se ferească de grupurile de persoane care practică jocul de noroc alba-neagra şi să aibă o atitudine de respingere faţă de aceştia. Şi le recomandăm ca atunci când observă un asemenea fenomen să sune la numărul gratuit pentru urgenţe 112”, precizează agentul-şef Darius Deme.

Poliţiştii de proximitate mai spun că echipele de alba-neagra sunt bine organizate, deţin autoturisme puternice, precum şi „santinele” care dau alarma prin telefonul mobil dacă li se pare că se apropie un echipaj al oamenilor legii.

În Oradea, locurile vizate de jucătorii de alba-neagra sunt cele în care staţionează autocarele care vin din străinătate sau autogara, unde îi vânează pe oamenii simpli de la ţară când se întorc cu banii luaţi la piaţă pe produsele agro-alimentare.

Românii au strâns averi şi în străinătate cu alba-neagra, joc care i-a făcut le-a adus la fel de mult renume ca şi mâncatul lebedelor.

Cristian Horgos28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor