Alba-neagra în staţii de benzină

Patru organizatori ai jocului alba-neagra au fost arestati joi, acestia fiind cercetati pentru tâlharirea a doua timisorence. Potrivit politistilor, cele doua femei au fost bruscate când au coborât din autocar într-o benzinarie de pe soseaua de centura a Oradiei.

„Aveam de mai mult timp sesizari ca în statiile de alimentare cu carburanti din Oradea sunt asteptate autocarele care vin din strainatate, de catre organizatorii jocului alba-neagra. Prin sistemul de joc înselau cetatenii straini veniti la Oradea cu sume în valuta”, a declarat Alexandru Lenghel, seful Politiei Municipale Oradea.

Cazul celor doua timisorence a fost clarificat abia spre sfârsitul conferintei de presa organizate vineri la Politia Municipiului. Din declaratiile lui Adrian Bucur, adjunctul sefului Politiei, reiese ca femeile au coborât dintr-un autocar cu care se întorceau din strainatate. Acestea aveau portmoneele în mâna si au fost bruscate de barbatii care organizau jocul alba-neagra. Celor doua timisorence li s-au furat din portmonee în total 4.150 de euro.

Înselatorie cu momeala

Pagubitele s-au adresat Politiei, iar joi au fost descoperiti autorii tâlhariei. Aron Sandor (28 ani) din Arad, Vasile Chis (49 ani) din Sântandrei, Eugen Pasc (33 ani) din Resita si Iosif Varga (41 ani) din Oradea au fost prezentati instantei de judecata, care a hotarât încarcerarea lor pe o perioada de 29 de zile. Sumele furate au fost recuperate.

Organizatorii acestui joc înselau îndeosebi persoanele aflate doar în tranzitie prin Oradea, mizând pe faptul ca nu vor depune plângere. Politistii spun ca pe parcursul acestui an au fost aplicate peste 40 de amenzi organizatorilor de alba-neagra.

Oamenii legii doresc sa atraga atentia cetatenilor sa nu se lase amagiti de posibilitatea obtinerii unor câstiguri facile. „Acesti oameni actioneaza în grup. Unul dintre membri joaca si este lasat sa câstige, pentru a ademeni oamenii. Apoi, jucatorii sunt lasati la rândul lor sa câstige de câteva ori, dupa care sunt înselati”, a adaugat Alexandru Lenghel.

Sebastian Kovacs