Albastrul – culoare obligatorie la Aurel Lazar

Directorul Micu l-a mustrat pe elevul cu pălărie
Directorul Micu l-a mustrat pe elevul cu pălărie
Directorul Micu le-a atras atenţia elevilor că uniforma nu e opţională nici măcar în prima zi de şcoală.

Începutul anului şcolar i-a găsit pe lăzărişti în aceleaşi uniforme care-i fac remarcaţi pe străzile oraşului. Curtea Liceului Teoretic Aurel Lazăr a fost dominată ieri de albastrul intens al uniformei ultra-centralului liceu orădean. În curte a fost prezenţi de la elevi de clasa a V-a până la cei de-a XII-a. Directorul Ioan Micu şi directorul adjunct, Rodica Sabău, au făcut oficiile de gazde ale ceremoniei, ce a debutat cu intonarea imnului de stat al României şi a imnului Uniunii Europene. Au mai luat cuvântul preotul, reprezentantele Inspectoratului Şcolar şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Regulamentul şcolii…

De asemenea, conducerea şcolii i-a premiat pe elevii cu rezultate la olimpiade şi concursuri, ocazie cu care directorul Micu i-a atras atenţia unuia dintre premiaţi. „Cum stai cu pălăria-n cap în faţa mea?”, l-a mustrat rigurosul profesor pe elev. De altfel, ţinuta liceanului nu a trecut neobservată de directorul nemulţumit de lipsa uniformei. În acest context, Micu i-a taxat de la microfon pe toţi elevii ce nu au venit îmbrăcaţi ca la carte, reamintindu-le tuturor că regulamentul şcolii prevede obligativitatea purtării uniformelor încă din prima zi de şcoală. Directorul s-a dat pe el şi pe directoarea adjunctă drept exemplu, ambii purtând sacoul albastru de lăzărist la festivitatea de inaugurare a anului şcolar.

Un moment aparte a fost acela în care lui Ioan Micu i-a parvenit mesajul premierului Emil Boc pentru elevi. Cum directorul a dat să citească misiva guvernamentală spre finalul ceremoniei, puţini au mai fost atenţi. Micu a ţinut însă să spicuiască din mesajul premierului, în ciuda dezinteresului evident al elevilor. A fost un alt prilej pentru director să le atragă atenţia elevilor că dascălii lor au rămas pe loc, semn că nu e încă momentul să urce spre sălile de clasă.

C.C.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !