Albatrosul cu cioc galben

1Comentariu
Albatrosul cu cioc galben
Un pensionar britanic a avut parte de un moment inedit. O specie de albatros a aterizat în grădina lui Hugh Harris, din Somerset, Marea Britanie.

Descoperirea britanicului este o noutate şi pentru Anglia, întrucât albatrosul cu cioc galben este o specie protejată şi deloc întâlnită la britanici.

Primul pas pe care Harris l-a făcut a fost să ducă înaripata la un centru de salvare al animalelor. Bătrânul le-a explicat celor de la centrul de salvare: „Am văzut pasărea zburând deasupra casei mele. Părea imensă. M-a lăsat să o iau în braţe, m-a surprins cât este de prietenoasă. Am vrut să o hrănesc şi atunci mi-am dat seama cât este de specială. Însă era prea obosită să-şi ia zborul”.

Pauline Kidner, fondatoarea centrului a declarat că este un eveniment unic, care nu se va mai repeta nici într-o mie de ani.

„Imediat ce am văzut-o, mi-am dat seama că este vorba de un albatros. Experţii ne-au spus că specia se numeşte albatros cu cioc galben. Am ţinut-o peste noapte. Nu ştim dacă va supravieţui sau nu”, a spus Kidner. Norocul i-a surâs însă albatrosului, care după şederea la centrul de salvare a reuşit să-şi reia drumul spre ţara de origine.

Albatroşii cu cioc galben îşi au cuiburile pe insula Tristan-da-Cunha, din sudul Atlanticului, dar mai pot fi văzuţi şi pe coasta Australiei, relatează Daily Mail. Pentru frumuseţea şi măreţia păsării care măsoară doi metri cu aripile deschise, albatrosul a devenit şi un simbol în poezie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor