Alcoolici anonimi de Hunedoara

HUNEDOARA – La această dată la nivelul judeţului Hunedoara funcţionează o singură asociaţie a Alcoolicilor Anonimi (AA). Înfiinţată în urmă cu 11 ani, A.A din Hunedoara nu se poate lăuda cu o activitate intensă.

Practic, într-un judeţ unde alcoolismul este o problemă, din 1996 şi până în prezent, puţin peste 100 de hunedoreni au trecut pragul acestei instituţii.

Nu toţi au reuşit să se lase definitiv de băutură, dar o bună parte dintre ei se întâlnesc şi se ajută. Liviu este unul dintre veteranii grupului. Are 15 ani de când a renunţat la băutură şi acum îi sprijină pe cei care doresc să facă la fel. „Este o muncă voluntară. Nu contează cine suntem, cum ne cheamă, ce meserii avem. Contează doar scopul nostru comun: abstinenţa de la alcool.”, spune Liviu.
Din punctul de vedere al psihologului, alcoolicul este o persoană care nu poate controla consumul de băutură şi care începe cu un pahar şi uită să se oprească. „Când îşi dau seama că au probleme grave cu alcoolul, e deja destul de târziu. Acest program însă oferă ajutor prin susţinerea morală a celui dornic să renunţe să bea.”, spune S.D., psiholog în cadrul Asociaţiei.

Are un sediu nou
De curând Asociaţia AA din Hunedoara are un nou sediu, pe str. Brâncuşi, în blocul X2. În fiecare miercuri şi vineri, după ora 18,00, e cineva acolo. Sunt hunedoreni care vin o perioadă şi se plimbă prin jurul sediului până să aibă curajul să intre. „Faptul că au ajuns până la noi e un prim pas: recunosc că au o problemă. Trebuie însă să aibă tăria de a-şi menţine dorinţa de a renunţa la alcool.”, concluzionează psihologul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase