„ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării”

Ciprian Blejan, președintele ALDE Bihor
Ciprian Blejan, președintele ALDE Bihor
Mesajul oamenilor lui Tăriceanu este clar: ALDE susține măsurile menite să crească nivelul de trai al românilor, coroborate cu cele folositoare mediului de afaceri.

ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, adică de a promova acele măsuri liberale care pot asigura dezvoltarea și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Acesta este mesajul transmis de președintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, în prag de alegeri europarlamentare.

Alături de PSD, ALDE își asumă majorarea salariului minim și creșterea pensiilor și promite continuarea susținută a măsurilor de acest tip, în paralel cu reducerea taxării, pentru sprijinirea mediului de afaceri, dar și investiții în infrastructură, capitol la care țara noastră este încă mult rămasă în urmă.

Salarii și rate

„Prin aplicarea Legii salarizării unitare i-am făcut pe medici să nu mai plece în străinătate, iar în educație salariile au crescut cu aproximativ 84%. Un medic primar câștigă acum 15.175 de lei. De asemenea, aproximativ 230.000 de noi locuri de muncă au fost create, de la 1 ianuarie 2017. În paralel, şomajul este la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani, de 4,1%. Numai șapte țări membre ale Uniunii Europene au avut, în 2018, o rată a șomajului mai mică decât România. Să nu uităm nici că, la zece ani de la guvernarea Tăriceanu, pensionarii au primit o atenție importantă din partea guvernului și duc o viață mai bună datorită măsurilor luate în timpul guvernării PSD-ALDE”, transmite Blejan, adăugând și că partidul său a crescut cu 17,7% indemnizația lunară minimă pentru concediul de creștere a copilului. „Părinții merită să aibă venituri mai mari pentru a-și crește copiii în liniște”, subliniază acesta.

Oamenii lui Tăriceanu susțin că ratele românilor au scăzut „cu procente cuprinse între 18% și 27%, prin schimbarea modalității de calcul a dobânzilor bancare pentru creditele în lei”. În privința agriculturii, ALDE arată cum aceasta a „înghițit” 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, în perioada ianuarie 2017 – februarie 2019.

„Salariul minim net a crescut la 1.263 lei în 2019, de la 875 lei în 2016. Este o creștere de peste 44%, cu mult peste creșterea prețurilor de 7,8% din această perioadă”, transmite ALDE Bihor, amintind și de subvențiile pentru reintegrarea pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată. Mai este aspectul, deloc neglijabil, al ajutoarelor sociale pentru cei care nu vor să muncească! „Am stimulat persoanele apte de muncă să își găsească de lucru. Acestea pot pierde ajutorul social dacă refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională”, transmite Blejan.

Calendar pentru pensii

ALDE transmite și „ce a făcut concret” guvernarea actuală pentru pensionari: creșterea punctului de pensie de la 1.000 la 1.100 de lei și promisiunea unor creșteri succesive: „La 1 septembrie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei. La 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei. La 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei”, totul la pachet cu eliminarea CASS pentru pensionari, a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 lei, dar și majorarea alocațiilor pentru copii.

Taguri: ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor