Aleargă pentru cauza vulcaniştilor

Remus Sime
Remus Sime
„Alerg pentru o Cauză ” 2014, ediția a IV-a, o șansă perenă a liceenilor beiușeni.


Beiușenii voluntari se mobilizează de peste 2 săptămâni la ediţia a IV-a a evenimentului anual “Alerg pentru o Cauză”, programat la sfârșitul acestei săptămâni! Deja devenită o tradiție, ștafeta de 200 km Timișoara – Beiuș va porni sâmbătă dimineaţa, 19 septembrie la orele 9:00 din Parcul Botanic din Timişoara cu participarea entuziaştilor inspiraţi de Remus Sime, iniţiatorul proiectului. Duminică, 20 septembrie, orele 16:30, alergătorii vor sosi la Beiuș în fața C.N. “Samuil Vulcan” așteptați de elevi, bursierii din trecut, cadre didactice și simpatizanți. Alături de Remus deja s-au înscris la ștafetă încă 17 participanți și lista este deschisă! Timișoreni dar și beiușeni vor evolua pe parcursul a 2 zile pe segmente multiplu de câte 5 km.

Scopul lor este de a conştientiza publicul şi de a atrage donaţii pentru finanţarea unor burse de merit & sociale pentru elevii cu medie generală peste 9:00 dar cu probleme financiare care studiază curent la Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Beiuş, şcoala unde a absolvit Remus liceul în anul 2000.

Copii la maraton

După maratonul de la Viena, 2012 şi supermaratonul de 4 zile şi 200 km alergat singur de Remus în 2013, ştafeta din 2015 continuă buna practică din 2014, adică participarea prin alergare a cât mai multor voluntari. Ineditul acestei ediții este antrenamentul și participarea pe segmentul Pocola – Beiuș, duminică, 20 septembrie, a 2 copii. Elena Ciorna are aproape 9 ani și a adunat donații pe pagina ei de atragere de fonduri în valoare de 300 ron. Elevă în clasa a IV-a a prof. înv. Catrina Kovacs, Elena spune: “Vreau să particip la ștafetă pentru că îmi place să alerg pentru bursieri. Când mă antrenez și alerg pentru cineva simt o bucurie în inimă. Sper ca persoane apropiate ca mătușa mea, rude, cunoștințe să mă susțină! Am văzut acasă la noi sau în vizite cu părinții copii foarte săraci ce nu pot ajunge la scoală. Ar fi bine ca toți tinerii să poată învăța. Fiți alături de mine și vă rog să mă susțineți.”. Doritorii pot susține cu donații online bursierii pe pagina de alergător a Elenei, la http://bunulsamaritean.galantom.ro/elenaciorna . Alternativ, talentatul karateka Ashihara, Teofil Herghelegiu, 16 ani, vă încurajează să donați online pe pagina sa pentru bursieri: http://bunulsamaritean.galantom.ro/teofilherghelegiu . Teofil este multiplu campion mondial, european și național la karate și elev la “Nicolae Bolcaș” din Beiuș și aleargă pe secțiunea Pocola-Beiuș.

Între beiușenii care s-au înscris la ștafetă este și medicul Lionel Mischie. Acesta mărturisește: “De ceva vreme alerg pentru mine. Pentru sănătatea mea, pentru tensiunea mea, pentru glicemia mea, pentru colesterolul meu, pentru greutatea mea. Dar pe 20 septembrie am o ocazie extraordinară… să nu mai alerg pentru mine. Vreau să alerg pentru cauza unui tânăr, sau a unei tinere, care doreşte să studieze, dar ale cărui/cărei perspective ar putea fi îngustate datorită greutăţilor financiare din familie”. Lionel a strâns deja donații de 850 ron din ținta sa de 1.200 ron cât primește un elev ca bursă anuală.

Asociaţia beiușeană Bunul Samaritean sprijină proiectul, participă la recrutarea alergătorilor și implementează programul acestor burse “Alerg pentru o Cauză”. Asociația a inclus din 2001 programe de stimulare a educației tinerilor proveniți din casele de copii iar din 2010 programe de burse la C.N. „Samuil Vulcan” din Beiuș. “Dumnezeu ne-a dăruit mult, școala a avut un rol important în formarea mea, a lui Remus Sime și a mii de absolvenți. Este important să dăruim înapoi ajutând elevii săraci.” spune Adrian Ciorna, președintele asociației beiușene. Alături de el, Remus, sufletul proiectului ne îndeamnă fără ocolișuri: “Alege-ți o porțiune de 5 km din traseu. Fii omul care duce ștafeta “Alerg pentru o Cauză” pe acei 5 km. Arată-le prietenilor tăi ce faci tu și incurajează-i să te susțină și să facă o donație pentru elevii din Beiuș.”

Urmând îndemnul lui Remus, doritorii se pot înscrie pe www.alergpentruocauza.ro pentru un segment de ștafetă sau pentru a dona. Donatorii ce nu aleargă pot alege pe același site pe cine să susțină și în numele cui să doneze. Cu un simplu click pe butonul de „Donează” , aceștia vor putea dona suma dorită în câteva minute, online, cu card. Alternativ, donaţiile şi sponsorizările pot fi făcute în contul IBAN RO83RNCB0034021802850001, deschis la BCR sucursala Beiuş, Bihor pe numele asociaţiei “Bunul Samaritean Beiuş”. Din afara României, donatorii pot folosi conturile IBAN RO56RNCB0034021802850002 – donatii Euro sau IBAN RO56RNCB0034021802850009 – donatii GBP.

Pentru orice întrebări, pentru planificarea unei sponsorizări sau donaţii, nu ezitaţi să contactaţi asociaţia la 0722-684679 sau adrian.ciorna@yahoo.com.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !