Aleea Fericirii și multe decoruri pentru fotografii la Timfloralis 2019. Surprizele artiștilor

De Roxana Deaconescu
Aleea Fericirii și multe decoruri pentru fotografii la Timfloralis 2019. Surprizele artiștilor
© foto: tion.ro
Timișorenii și turiștii Timișoarei sunt invitați timp de trei zile să pășească pe Aleea Fericirii și să admire decorurile pregătite de artiștii români și străini pentru cea mai nouă ediție a Festivalului Timfloralis. Vor fi o mulțime de locuri pentru fotografii, promit organizatorii din primărie.

Timfloralis a ajuns la a cincea ediție și se întinde anul acesta din Piața Victoriei spre Piețele Libertății și Unirii, care vor fi „îmbrăcate” în fericire, după cum anunță primăria.

„Formele artistice de structură florală sub tematica «Floral Happiness» vor ascunde sâmburi de zâmbete și aspirații înalte, care să inspire și să provoace imaginația privitorilor. Între 19 și 21 aprilie, Timișoara va deveni locul de armonizare a culorilor vii, un mozaic cultural, voci puternice și multe alte surprize vor da farmec orașului”, transmite Biroul Organizare Evenimente din cadrul PMT.

Ce găsiți mai exact la Timfloralis? Fel de fel de decoruri, care mai de care mai colorate și mai parfumate, pregătite de floriști români sau veniți de peste hotare special pentru festivalul florilor timișorean.

În Piața Victoriei găsiți proiectul „Pure joy between roses” (Pură fericire între trandafiri – n.r.), al floristului olandez Dennis Kneepkens, o ramă foto realizată de către Iulia Rusciac și un colț foto executat de către organizația internațională Master Florist. În dreapta intrării pe str. Alba Iulia găsiți proiectul „Tea time” (Timpul ceaiului – n.r.), pregătit de Florin Jiboc și Alexandra Mureșan, care sunt la a doua participare la Timfloralis, iar în fața Rectoratului Universității Politehnica va avea loc examenul floristic susținut de către elevii școlii Filomenei Brisc, aflat la a doua ediție.

„Spring is in the air” (Primăvara este în aer – n.r.) este o construcție florală care anunță venirea primăverii, fiind, de fapt, un cuib floral pregătit de Irina Ivănescu și Bianca Negrea. Fântâna cu pești va fi împodobită și anul acesta, purtând amprenta Filomenei Brisc, care a pregătit un nou design față de anul trecut.

În zona de tranziție, la ieșirea de pe str. Alba Iulia, vizitatorii vor putea admira proiectul Alexandrei Luca, numit „Happiness is a butterfly” (Fericirea este un fluture – n.r.).

Aleea Fericirii vă așteaptă în Piața Libertății, fiind pregătită de floristul Ioachim Erema, care a propus proiectul „Pășim pe aleea fericirii”, alături de care vor fi alte proiecte surpriză pregătite de orașele înfrățite cu Timișoara. Nu vor lipsi workshopurile pregătite de specialiștii de la Facultatea de Horticultură și Silvicultură USAMVBT și de la Horticultura. Cei care vor dori să cumpere florile sunt așteptați tot în Piața Libertății.

Spre deosebire de anii trecuți, florile și culorile Timfloralis ajung și în Piața Unirii.

„Înconjurată de frumusețea clădirilor din centrul istoric, fântâna din Piața Unirii va fi împodobită de florista Ella Fodor, printr-un concept captivant și inovativ. «Searching for Happiness» (În căutarea fericirii – n.r.) este proiectul ce va putea fi admirat în fața Muzeului de Artă, o capodoperă realizată de către Alina Nagy Ghinea. Casa de Cultură a Studenților va avea, în premieră, un proiect de mari dimensiuni ce va putea fi admirat alături de alte creații ale Biancăi Negrea și ale Sorinei Wesolowski”, mai transmit oficialii PMT.

Vor fi și statui vivante în cele trei zone de festival, grație proiectului „Check street art” pregătit de designerii Hoca Virag Francisca, Simona Noroc și Bianca Negrea. Decorul este întregit de umbreluțele colorate atârnate deasupra străzii Alba Iulia.

Deschiderea Timfloralis are loc vineri, la ora 17, fiind marcată cu o paradă a Fanfarei Big Band, nelipsită de la evenimentele primăriei. Zâna Timfloralis se va plimba și ea cu un grup de dansatoare prin centrul orașului, iar pe scena din Piața Victoriei, din 19 până în 21 aprilie vor avea loc fel de fel de demonstrații floristice.

Programul complet anunțat de PMT:

Vineri, 19 aprilie

Piața Unirii:

16 – Mini-Mini Reflex

16.30 – Fanfara Big Band

Piața Victoriei:

17 – Deschiderea oficială

17.20 – Show floral Denis Kneepkens

18 – Dance with Franciska

18.15 – Show floral „ Searching for happiness” Alina Nagy-Ghinea și Marius Schiell

19 – Moment coregrafic Liceul de artă Ion Vidu

19.30 – Timișoara, oraș gradină

20-20 – Concert vocal Simfonic susținut de Filarmonica Banatul, dirijor: Laurenţiu Muntean, soliști: Narcisa Brumar, Mihaela Ispan, Bogdan Zahariea, Lucian Onita.

Sâmbătă, 20 aprilie:

Piața Victoriei:

12.30 – Program muzical-coregrafic Incubatorul de artă

14 – Demonstrație florală „Happy Inspiring”, Master Florist Teunis Veenema

14.40 – Școala de balet SuzanArt Dance

17 – Școala de dans Anne Dance Studio

17.30 – Chromatick Voice, cântece despre flori

19 – Show floral Simona Wesolowski – Zeița dacică Bendis, zeița Lunii, a pădurilor, a farmecelor, a nopții.

19.40 – Izabela Toth, Ana Maria Moldovan, Raluca Milin

20 – Demonstrație florală, Ioachim Erema

21 – Prezentare de modă Felix Ramiro

Duminică, 21 aprilie:

Piața Victoriei:

11.30 – Palatul copiilor

13 – Școala de dans și balet „The Dancers”

13.30 – Școala de balet „Denisse”

14– Demonstrație de artă florală – Master Florist Teunis Veenema

18 – Show floral Deniss Kneepkens

18.40 – Poka Robert

19 – Show floral Ella Fodor

19.50 – Iguana Fitness dans

20 – Cvartet Music.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !