Aleg fotografia anului

De Crina Dobocan
Nunta la Cernăuţi, una dintre lucrările expuse
Nunta la Cernăuţi, una dintre lucrările expuse
Asociaţia Artiştilor Fotografi din România a deschis cea mai reprezentativă confruntare profesională din rândul artiştilor fotografi din întreaga ţară.

Peste 1000 de lucrări au fost trimise de artiştii fotografi din România la cele 10 categorii ale Salonului Naţional „Fotografia Anului”. Un juriu alcătuit din specialişti a selectat şi a premiat cu placheta salonului, la fiecare categorie de concurs, cea mai valoroasă lucrare.

Cele mai reprezentative lucrări sunt instalate pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea. Expoziţia va fi vernisată astăzi, de la ora 18:00, la sediul Galeriei.

Rezultate

„Salonul a fost lansat în urmă cu trei ani şi este organizat de fiecare dată în cadrul Festivalului Naţional «Luna Fotografiei din România». Un juriu naţional a selectat pentru salon cele mai reprezentative 10 lucrări la cele 10 categorii de concurs, fără să cunoască numele autorilor. În final, juriul a acordat artiştilor fotografi premiaţi medalia de aur, argint şi bronz, respectiv marele Trofeu al Salonului Naţional «Fotograful Anului». Este de apreciat faptul că artiştii fotografi din judeţul Bihor au avut un succes deosebit şi la acest salon, juriul naţional acceptând 21 de lucrări din creaţiile lor”, a declarat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Cele mai bune rezultate le-au avut artiştii fotografi din cadrul Clubului Fotografic “Nufărul”, prezenţi cu 19 lucrări, realizate de artiştii fotografi: Monica Butnaru (3 lucrări), Constantin Dancoglu (5 lucrări), Cristian Filipescu din Beiuş (3 lucrări) şi Gheorghe Petrila. În fruntea clasamentului se află artistul fotograf Vasile Venig din Carei (prezent cu 6 lucrări), din care două au fost distinse cu două plachete, respectiv cu marele trofeu al Salonului Naţional. Aceştia au fost urmaţi de membrii Fotoclubului “Helios” din Marghita (2 lucrări – realizate de artiştii fotografi Sorin Tabacu şi Ludovic Posán).

Noua expoziţie va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până în data de 20 august. Intrarea este gratuită.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !