Alege! Este dreptul tău

Adela Popa
Adela Popa
După ger şi zăpadă, după ploi reci şi apăsătoare, soseşte primăvara cu muguri, cu violete şi ghiocei, dar şi cu multă muncă plină de dăruire în cadrul natural al câmpului.

Nu există spectacol mai captivant decât cel al naturii sub soarele blând al primăverii: multă lumină, ciripit al păsărilor şi verdele crud al ierbii străpunsă de primele flori, iar alături omul, prezenţă reală cu munca lui în care crede cu tărie. Mult optimism degajă la început de primăvară generaţia tânără, mereu în căutare de soluţii la problemele pe care le ridică viaţa de zi cu zi. Pe lângă problemele legate de şcoală, tinerii, elevii în special, dornici de afirmare şi manifestând spirit competitiv sunt preocupaţi de mediu dar mai ales de sănătate. Astfel se explică interesul şi implicarea lor în activităţi competitive care, nu întâmplător duc la rezultate meritorii şi satisfac dorinţa de a se dovedi utili în munca lor. În acest context se situează la loc de cinste Concursul Naţional „Alege! Este dreptul tău”, organizat de MECS în parteneriat cu Autoritatea Natională pentru Protecţia Consumatorilor şi desfăşurat, sâmbătă, 4 aprilie 2015, la Colegiul Economic “Partenie Cosma”-Oradea (faza judeţeană).

Au participat elevi din Oradea, Salonta şi Ştei. Cu emoţie şi deplină satisfacţie aducem felicitări elevei Adela Popa, clasa a XI-a de la CN “Avram Iancu” – Ştei, profesor coordonator, Alina Niculae, pentru binemeritatul loc II, calificându-se la faza naţională din 22-27 iunie, care se va desfăşura la Năvodari, Tabăra Delfin. Tema concursului a fost “Dreptul consumatorilor la hrană sănătoasă, tema eseului pentru ediţia 2015: Să învăţăm să mâncăm sănătos şi tema pentru desene: Hrană sănătoasă pentru copii. Frumosul din viaţa de elev cunoaşte prin asemenea concursuri o notă de optimism, de lumină prevestitoare de încredere şi multă bucurie.

Profesor: Petronela Heredea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !