„Alege! Este dreptul tău”

De Dan Birta
Elevii din clasele IX – XI au avut un test grilă şi un eseu
Elevii din clasele IX – XI au avut un test grilă şi un eseu
Faza judeţeană a concursului „Alege! Este dreptul tău” s-a desfăşurat sâmbătă, 12 martie, la Colegiul Economic Partenie Cosma.

Cei mai buni elevi bihoreni în domeniul protecţiei consumatorului şi-au etalat sâmbătă, 12 martie, cunoştinţele în domeniu. „Faza judeţeană a concursului naţional pe teme de protecţia consumatorilor – «Alege! este dreptul tău», ediţia 2016 este organizată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice”, ne-a declarat Giani Bura, inspector şef adjunct la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor.

Faza judeţeană a concursului a avut loc la Colegiul Economic „Partenie Cosma”. Tema pentru clasele din ciclul primar şi gimnazial a fost desenarea unei pagini web. Elevii din clasele IX – XI au avut un test grilă şi de prezentat un eseu. „Spre deosebire de anul trecut, participă mai multe şcoli. Copiii sunt interesaţi, deşi tema de anul acesta este mai grea. Este de apreciat prezenţa elevilor într-o zi de sămbătă”, ne-a informat Daniela Sopota, inspector educativ la Inspectoratul Judeţean Bihor.

Participanţi

La faza judeţeană au participat 24 de elevi de la opt şcoli. Dacă sunt la prima participare, alţii s-au obişnuit cu astfel de concursuri. „Gojdu participă prima dată la astfel de concurs. Este un concurs mai special ca olimpiadele. Ceva nou. Nu trebuie să ne bazăm neapărat pe teorie. Este mai practic şi cred că ne ajută mai mult în viaţă”, a precizat Diana Görödi, clasa XI-a C, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

„Am participat şi anul trecut la ediţia naţională. Mi-a plăcut că am cunoscut oameni noi, locuri noi. Faţă de anul precedent, bibliografia este mai grea”, ne-a declarat Cristian Mărcuş, elev în clasa a XI-a B, Colegiul Economic Partenie Cosma.

„Elevii care se clasează pe locurile I şi II vor participa la faza naţională, care va avea loc la Năvodari”, a specificat Giani Bura.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !