Alegeri contestate şi în Bihor!

31Comentarii
Pesedistul Felix Cozma, arătând listele cu votanţi, ce ar conţine coduri numerice personale (CNP) invalide sau eronate, precum şi adrese greşite sau inexistente
Pesedistul Felix Cozma, arătând listele cu votanţi, ce ar conţine coduri numerice personale (CNP) invalide sau eronate, precum şi adrese greşite sau inexistente
PSD Bihor a depus contestaţie la BEJ, împotriva stabilirii rezultatului alegerilor de duminică.

PSD contestă rezultatul alegerilor de duminică din judeţul Bihor. Aşa cum conducerea centrală a PSD contestă la Curtea Constituţională întreg procesul de votare din ţară şi străinătate.

„Solicităm analizarea şi verificarea tuturor elementelor de identificare a persoanelor care au votat în secţiile de votare speciale din judeţul Bihor, precum şi verificarea listelor permanente din localităţile de domiciliu ale acestora, în scopul identificării exercitării votului multiplu”, se arată în contestaţia PSD Bihor.

Pesediştii au constatat nereguli grave în cele patru secţii de votare din Oradea, la secţiile speciale din Valea lui Mihai, Vaşcău, Dobreşti, Holod, Sânmartin şi Tinca, precum şi la o secţie normală din Ineu. De asemenea, pe alocuri, şi în Bihor au votat morţii, cred pesediştii!

„La secţiile de votare nr. 144, 145, 146, 221, 228, 431, 475, 484, 638, 727, verificate de către noi am constatat că pentru o parte din alegătorii înscrişi în tabelul cu alegătorii care îşi exercită dreptul la vot la altă secţie de votare decât cea de domiciliu sau care sunt omişi din lista electorală permanentă s-a consemnat un cod numeric personal eronat sau invalid, respectiv adrese incomplete sau inexistente”. Am reprodus un fragment din contestaţia depusă de PSD Bihor la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bihor.

În aceeaşi contestaţie, social-democraţii bihoreni, prin preşedintele filialei, senatorul Ioan Mang, şi şeful Departamentului Juridic, fostul parlamentar Vasile Duţă, dau şi câteva exemple de persoane, care cred ei, ar fi fost deja decedate la momentul votului de duminică! Iată exemplele date de către pesedişti: Ştefănucă Eugenia, CNP 2110927334994, votant la SV 147/S Oradea, Coloszvari Ianos, CNP 11702008052857, votant la SV 146/S Oradea. Aşadar, vorbim despre oameni născuţi în 1911, respectiv 1917…

PSD Bihor cere invalidarea rezultatului votului şi pentru secţiile speciale din Ungaria, deoarece „din informaţiile pe care le deţinem a existat turism electoral accentuat între Oradea şi localităţile cu secţii de votare din această ţară”.

Diferenţe

Prin această contestaţie, PSD Bihor mai cere şi verificarea tuturor buletinelor de vot valabil exprimate la toate secţiile de votare din judeţul Bihor pentru Mircea Geoană. Motivul: „La numărătoarea paralelă efectuată de către noi rezultă diferenţe semnificative, iar la verificarea buletinelor de vot nule, la BEJ Bihor au fost găsite de către reprezentantul nostru un număr de zece buletine având voturi valabile exprimat pentru candidatul nostru, care au fost revalidate ulterior”.

Conform purtătorului de cuvânt al BEJ Bihor, judecătorul Cristian Monenci, joi, de la ora 14, Biroul Electoral Judeţean se va întruni pentru a soluţiona contestaţia înaintată de către PSD Bihor.

Calin Corpas31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor