Alegeri cu repetare la Universitate

Alegeri cu repetare la Universitate
ORADEA - La Universitatea din Oradea procesul electoral s-au încheiat, dar vor fi organizate alegeri pentru posturile care vor fi eliberate după soluţionarea situaţiilor de incompetenţă de funcţie.

După alegeri, la Universitatea din Oradea există 11 situaţii de incompatibilitate de funcţie, cei care se regăsesc în aceasta fiind obligaţi să opteze pentru una din funcţii până în 24 martie. Primul care a decis să îşi oficializeze decizia privind funcţia pe care vrea să o deţină este Constantin Bungău care va rămâne ca decan al Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, renunţând la postul de şef de catedră la Ingineria Sistemelor.

Pe lângă acesta prorectorul Ioan Felea a anunţat că va alege să rămână în echipa de conducere a Universităţii pentru următorii patru ani, iar Ioan Horga a renunţat la funcţia de şef de catedră rămânând să aleagă îmtre cea decan la Istorie geografie sau prorector.

„În cazul în care nu vor opta pentru una dintre poziţii ei vor fi demişi de pe funcţia care i-a adus în incompatibilitate”, afirmă Cornel Antal, rectorul Universităţii. Echipa de conducere aleasăeste formată din şase prorectori şi un secretar ştiinţific, nu mai puţin de patru dintre aceştia fiind în incompatibilitate de funcţie, Elena Bonchiş, Ioan Felea, Ioan Horga şi Teodor Jurcuţ, iar Gheorghe Ţară poate să ajungă în conflict de interes din cauza funcţiei sale la Curtea de Conturi.

Pentru posturile ce vor rămâne vacante după perioada în care se vor clarifica incompatibilităţile vor fi organizate alegeri pentru a desemna persoanele care le vor ocupa pentru următorii patru ani.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !