Alegerile au nevoie de validarea ministerului

Alegerile au nevoie de validarea ministerului
ORADEA – Alegerile de la Universitatea din Oradea s-au încheiat, dar continuă pentru funcţiile care vor fi eliberate de cei care au fost aleşi pe două sau trei funcţii de conducere şi care sunt în situaţia de incompatibilitate de funcţie.

După validarea şefilor de catedră şi a celor 18 decani au apărut opt incompatibilităţi. Cei opt decani în incompatibilitate de funcţie sunt Aurora Mancia, Ioan Pantea, Constantin Bungău, Ioan Horga, Adrian Maghiar, Agneta Marcu, Vasile Bara şi Floare Chipea, care deţin şi funcţii de şef de catedră.

O situaţie mai aparte este cea a prof. univ dr. Ioan Horga care a fost ales şef de catedră şi decan la Facultatea de Istorie-Geografie şi face parte şi din echipa de prorectori a lui Cornel Antal, recorul ales.

În aşteptarea validării

„Cei care se regăsesc în situaţii de incompatibilitate de funcţie au la dispoziţie 15 zile calendaristice pentru a opta pentru una dintre funcţii, termenul final pentru soluţionarea situaţiilor este 24 martie”, a reamintit Cornel Antal. Pentru posturile care vor fi eliberate după decizia celor care deţin mai multe funcţii vor fi organizate noi alegeri în perioada următoare.

Rezultatele procesului electoral de la Universitatea din Oradea urmează să fie validate prin ordin al ministrului educaţiei până în 30 martie. Echipa cu care Cornel Antal va împărţi conducerea a suferit mici modificări faţă de cea anterioară, secretarul ştiinţific şi prorectorul pentru problemel studenţilor, Teodor Leuca şi Mircea Pop au fost înlocuiţi cu Elena Bonchiş şi respectiv Sorin Curilă.

„Sunt conştient de munca pe care trebuia să o fac de acum înainte şi nu pot să conduc universitatea decât prin echipă”, a declarat Cornel Antal
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !