Alegerile de la Universitate intră în prelungiri

Alegerile de la Universitate intră în prelungiri
ORADEA - În următoarea perioadă, la Universitatea din Oradea se desfăşoară alegerile parţiale pentru cele 18 funcţii de conducere rămase vacante după soluţionarea situaţiilor de incompatibilitate de funcţie.

La finele alegerilor generale, desfăşurate între 10 ianuarie şi 15 martie, au existat 17 persoane în incompatibilitate care ocupau un număr de 35 de funcţii de conducere, iar după ce fiecare a optat pentru una din funcţii ocuparea posturilor vacante va fi decisă de alegerile parţiale.

„Calendarul alegerilor parţiale a fost aprobat în 14 martie, iar rezultatele acestor alegeri vor fi trebui comunicate de căzre facultăţi până la 15 aprilie”, a informat rectorul Cornel Antal.

Fără conflicte de interese

La prima vedere, după alegerile de la Universitate, se poate consideră că au apărut două situaţii în care se poate vorbi de conflicte de interese, alegerea lui Ioan Mintaş ca prodecan al Facultăţii de Protecţia Mediului şi a lui Gheorghe Ţară ca prorector pe probleme de finanţe şi buget.

„S-a încercat evitarea situaţiei în care o persoană, prin funcţia care o deţine, să poată influenţa unele hotărâri în interes personal. Conform metodologiei aprobate nicio persoană aleasă până acum nu este în situaţia de afi în în conflict de interese”, asigură Cornel Antal. Cât priveşte situaţia prorectorului Gheorghe Ţară, conducerea Universităţii asigură că acesta va renunţa la funcţia de la Curtea de Conturi, dacă vor apărea probleme. Conform spuselor lui Antal Universitatea din Oradea nu va fi verificată de Curtea de Conturi Oradea ci se va apela la o instituţie omoloagă din judeţele apropiate.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !