Aleşii au aprobat bugetul regiilor

Aleşii au aprobat bugetul regiilor
ORADEA – Consilierii locali au aprobat în şedinţa extraordinară de marţi bugetele regiilor locale. Aleşii nu au stat prea mult la discuţii, însă una din problemele ridicate se referă la subvenţia pe care guvernul trebuia să o acorde CET-ului pentru anul 2007, pentru cărbune, însă a fost anulată.

„Aceşti bani puteam să-i folosim pentru creşterile salariale de la CET. Oricum o să găsim bani pentru salarii din altă parte, dar ne prindeau bine”, a subliniat primarul Mihai Groza.

Ca urmare, Electrocentrale estimează pentru 2008 un buget de 210 milioane de lei şi îşi propune investiţii în sumă de 34 de milioane de lei. Pe lista de investiţii să regăsesc: reabilitarea sistemului secundar de distribuţie a energiei termice, modernizarea arzătoarelor de la cazanul 1, extinderea reţelei primare de termoficare, racordarea blocurilor ANL de pe B-dul Decebal la reţeaua de termoficare.

Regia Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate are un buget de peste 10 milioane de lei, iar printre investiţiile pe anul în curs se numără: modernizare hala lactate Piaţa Zona de Vest, modernizare Piaţa Rogerius, modernizare Piaţa Decebal, modernizare Piaţa Velenţa, teren sportiv la Ştrandul Municipal, teren squash şi clădire vestiare la Ştrandul Municipal, modernizare Grădina Zoologică.

Regia Autonomă de Transport LOcal Oradea, are aproape 40 de milioane de lei bugetul pe 2008, iar în lista cu investiţii a cuprins: reabilitare linii tramvai Decebal – Republicii, sistem de urmărire GPS la dispecerat, achiziţie autobuze Mercedes, achiziţie autoturisme Logan, echipamente de recuperare a energiei electrice, automate de vânzare bilete, reabilitare linii de tramvai str. Dimitrie Cantemir – Nufărul, automatizare macaze.

Compania de Apă Canal are un buget de peste 44 de milioane de lei. Printre investiţii se numără: imprejmuire zona de protecţie sanitară la uzinele de apă, extindere alimentare cu apă şi canal pe străzi, construcţie clădire depozit auto.

FC Bihor Oradea are un buget de 5,7 milioane de lei. Aportul Primăriei Oradea va fi de 2 milioane de lei, al CJ BIhor de 2,4 milioane, iar Drumuri Orăşeneşti şi Electrocentrale vor sponsoriza clubul cu câte 50.000 de lei. Din total, salariile echipei FC Bihor vor fi de peste 1 milioan de lei, în timp ce primele de joc se ridică la peste 500.000 de lei.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !