Alexandra, studentă de două ori

16Comentarii
Alexandra, studentă de două ori
Șefa de promoţie de la Ştei, Alexandra Burtă a dat examen la două facultăţi și a fost admisă la ambele.

Are cel puţin o victorie, de etapă, contra sistemului care a impins-o întro situaţie de coşmar. Deşi au fost zile, înaintea examenului, în care a trebuit să se concentreze pe bătălia în instanţă cu Inspectoratul Şcolar Bihor, şefa de promoţie de la Ştei, Alexandra Burtă a dat examen la două facultăţi. Şi a fost admisă la ambele.

Visul său a fost să devină studentă la Medicină şi Farmacie în Timişoara, facultate pentru care s-a şi pregătit, în mod special. A şi reuşit, în cele din urmă, chiar dacă i-au lipsit doar 50 de sutimi pentru a intra pe un loc fără taxă.

În acelaşi timp cu facultatea de Medicină şi Farmacie, frumoasa absolventă de la Ştei, va studia în paralel şi la Facultatea de Ştiinte Economice, specializarea Finanţe- Bănci unde cu nota 9.57 a fost admisă pe locurile bugetate.

După ce şi-a obţinut dreptul de a se înscrie la facultate în instanţă, a fost nevoie de intervenţia ministrului Educaţiei pentru ca aceasta să se şi întâmple.

„Referitor la înscrierea la Unviersitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, care în mod normal ar fi trebuit să se încheie vineri la ora 14.00, am luat legătura cu UMF Timişoara. Am găsit înţelegere din partea universităţii şi s-a prelungit înscrierea pentru toţi candidaţii până sâmbătă, la ora 16.00. În acest fel nu mai există riscul depăşirii termenului de înscriere la facultate”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la România TV.

Oficialul a mai menţionat că i se pare extrem de gravă „lipsa de profesionalism” a profesorilor supraveghetori care au creat haos la Inspectoratul Şcolar Bihor.

„În opinia mea este deosebit de gravă, regretabilă, existenţa unor disfuncţionaliăţi evidente la nivel organizatoric în judeţul Bihor, în centrul de examen respectiv. Datorită lipsei de profesionalism a profesorilor supraveghetori, o serie de elevi, nu numai cei buni, au fost puşi în situaţia de a greşi. Nu numai că li s-a permis, dar au fost şi încurajaţi să greaşească, după cum reiese din înregistrări. Asta mi se pare deosebit de grav, iar măsurile care trebuie luate împotriva colegilor cadrelor didactice trebuie să fie foarte ferme”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor