Alianţă pentru curent ieftin

1Comentariu
Alianţă pentru curent ieftin
Achiziţia „en gros” ar aduce economii de 150.000 de euro pe an.


În ședinţa Consiliului Local de marti, aleşilor li s-a propus spre analiză o strategie a administraţiei locale pentru obţinerea de energie electrică ieftină. Aceasta presupune asocierea autorităţilor contractante: Primăria, Administraţia Imobiliară Oradea – inclusiv şcolile şi grădiniţele, imobilele aflate în subordinea sa, Administraţia Socială Comunitară Oradea, Poliţia Locală, Clubul Sportiv Municipal, Centrul De Zi, Spital Clinic Judeţean De Urgenţă, Spital Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, Administraţia Domeniului Public SA şi Termoficare SA, în vederea achiziţionării de curent de pe bursă.
Primarul Ilie Bolojan a explicat că această propunere vine în urma faptului că o serie de companii au obţinut economii semnificative la licitaţiile la care au participat. Municipalitatea dorește să diminueze factura la curent pentru toate instituţiile subordonate Consiliului Local, în contexul în care cadrul legislativ din domeniul energiei electrice şi a gazelor naturale stabilește că preţurile pentru energia electrică se formează în baza cererii şi ofertei, ca rezultat al unor mecanisme concurenţiale care pot fi negociate, astfel încât aceste solicitări de energie electrice pot fi obţinute la un preţ mult mai scăzut. Conform estimărilor, se pot realiza economii de 150 de mii euro.

În cazul în care se realizează această asociere, se va avea în vedere achiziţionarea energiei necesare în comun de către autorităţile contractante. Se va realiza o colaborare între cele 10 autorităţi contractante în vederea realizării unei politici publice comune în ceea ce privește achiziţia de energie electrică.
Organizarea procedurii de achiziţie publică se va face de către Primărie, prin Biroul de Achiziţii Publice, contractul urmând a fi semnat la secţiunea achizitor de toate autorităţile contractante membre ale asocierii, fiecare dintre autorităţile menţionate având reprezentanţi în comisia de evaluare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor