Aliati contra traficului de persoane

7Comentarii
Aliati contra traficului de persoane
Mai mulţi liceeni orădeni se instruiesc pentru a-şi putea preveni colegii privind traficanţii de persoane.

Lupta împotriva traficului de persoane câştigă ca aliaţi 23 de liceeni oradeni care au răspuns invitaţiei lansate de Fundaţia „People to People” şi de Centrul Regional Oradea al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficiului de Persoane (ANITP) de a se implica într-un proiect inovativ şi necesar comunităţii.

Astfel, tinerii participă azi şi mâine, în tabăra de la Şuncuiuş, la un seminar despre prevenirea traficului de persoane, cadru în care vor învăţa ce înseamnă traficul de persoane, care sunt etapele, cine pot fi traficanţii şi mai ales cum să nu cadă victime. Formarea va fi realizată de organizatorii Andreea Pontoş de la „People to People” respectiv comisarul şef de poliţie Gheorghe Ungur de la ANITP – Oradea, precum şi de specialişti din instituţii precum Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor.

De la elev la elev

La finalul sesiunii de formare, tinerii formatori vor stabili activităţi viitoare pe care le vor desfăşura atât în liceele proprii cât şi în comunitate.

Seminarul face parte din proiectul „Tinerii orădeni împotriva traficului de persoane”  desfăşurat de Fundaţia „People to People” şi Centrul Regional Oradea al ANITP cu finanţare de la Primăria Oradea.

Proiectul a debutat cu informări care au cuprins peste 250 de elevi şi cadre didactice din zece licee orădene, şi se va finaliza cu activităţi ce vor fi organizate de tinerii formatori cu ocazia Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie.
Pe lângă seminariile de prevenire derulate periodic de Centrul Oradea al ANITP, coordonat de comisarul şef Gheorghe Ungur, acest centru mai acordă asistenţă şi adăpost victimelor traficului de persoane.

Infracţiunea de trafic de persoane este prevăzută şi pedepsită prin Legea nr. 678/2001.

C.H.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor