Alimente pentru copiii de la Casa Kajanto Maria

Acţiunea caritabilă s-a desfăşurat la începutul lunii
Acţiunea caritabilă s-a desfăşurat la începutul lunii - © Foto: Teodora Megheşan
Beneficiarii acestor alimente au fost copii de la Casa ,,Kajanto Maria’’ din Aleşd.

La iniţiativa şi sub îndrumarea preotului paroh Vasile Megheşan, în parohia Cetea, timp de o săptămână, a fost organizată o acţiune caritabilă, de strângere de alimente pentru persoanele nevoiaşe.

Astfel, în perioada 1-7 noiembrie, s-au colectat peste 500 kg de cartofi, zahăr, ulei şi legume. Beneficiarii acestor alimente au fost copii instituţionalizaţi de la Casa Copilului şi Tineretului ,,Kajanto Maria’’ din Aleşd.

Program social la Casa Kajanto Maria

,,Această acţiune face parte dintr-un program social mai amplu pe care l-am iniţiat în parohia Cetea: de a-i ajuta pe bătrânii satului, copiii orfani din centrele de copii şi pe cei propuşi pentru operaţie. Dorinţa noastră de a-i ajuta pe copiii cu dificultăţi sociale s-a născut din constatarea că în societatea noastră exista două lumi: lumea bogaţilor şi lumea lui Lazăr. Din păcate, din lumea lui Lazăr fac parte din ce în ce mai mulţi copii orfani sau abandonaţi. Graniţa dintre sărăcie şi bogăţie, dintre viaţă şi moarte, dintre a avea pe cineva şi a fi singur este foarte mică. De aceea, am încercat să aducem o bucurie acestor copii. Această acţiune s-a bucurat de succes în rândul enoriaşilor noştri. Prin aceasta am încercat să le arătăm acestor copii că nu sunt singuri. Poveştile cutremurătoare de viaţă ale fiecărui copil au fost o lecţie de viaţă pentru noi toţi. Putem spune că l-am întâlnit pe Dumnezeu în fiecare dintre aceşti copii’’, a mărturisit părintele Vasile Megheşan de la Cetea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !