Alimente pentru intarirea memoriei

Reactualizat la:
1Comentariu
Alimente pentru intarirea memoriei
O dieta bogata in nuci, miere, peste, condimente si citrice ne revigoreaza activitatea cerebrala si ne stimuleaza gandirea creativa. Mancarea nesanatoasa si stresul se numara printre cauzele pierderilor de memorie experimentate de fiecare dintre noi la un moment dat.

In situatia in care lapsusurile si incapacitatea de a ne reaminti anumite lucruri se repeta frecvent este indicat sa apelam la un medic specialist pentru stabilirea unui diagnostic.

In paralel cu tratamentul indicat de medic, fitonutritionistul Eugen Giurgiu ne sfatuieste sa apelam la o terapie naturista pe baza de nuci, miere, fructe, peste si plante medicinale.

Tratament cu nuci si miere

Nucile sunt indicate in tratarea problemelor de memorie, deoarece contin fenilalanina, un aminoacid esential pentru om. Pe langa rolul sau legat de sinteza proteinelor, aceasta substanta este si un valoros neurotransmitator, difuzand semnalele nervoase intre neuroni si creier, cu rol in protejarea memoriei. De efectele acestui tonic pot beneficia atat persoanele marcate de stres, cat si anemicii.

Pentru prepararea tonicului se curata mai multe nuci, care vor fi apoi pisate. Nucile pisate se pun intr-un borcan, peste care se toarna mierea poliflora. Compozitia se amesteca timp de 10 zile cu o lingura de lemn. Persoanele supraponderale pot lua zilnic, din acest preparat , cate o lingurita, cu 15 minute inaintea fiecarei mese principale.

Citricele hranesc creierul – aceste fructe sunt recunoscute pentru aportul lor bogat in vitamina C, carotenoide si alti compusi benefici organismului. O salata de citrice, imbogatita cu 100g grau incoltit, contine vitamine, aminoacizi si minerale ce hranesc creierul.

Pestele gras revigoreaza memoria – bogat in grasimi bune pentru sanatatea celulelor, pestele este eficient si pentru revigorarea memoriei. Somonul, sardinele si tonul reprezinta o valoroasa sursa de proteine si vitamine din complexul B.

Chimenul stimuleaza gandirea creativa – cei care au nevoie de inspiratie trebuie sa bea zilnic trei-patru cani de ceai de chimen. O portie se prepara din doua lingurite de seminte pisate si 250 ml apa clocotita.

Polenul de albine intareste activitatea cerebrala – aceasta “fabrica” de substante nutritive alimenteaza creierul cu hrana necesara. Zilnic se administreaza cate doua lingurite timp de 30 de zile. Dupa o pauza de 7 zile se repeta tratamentul.

Ghimbirul ajuta la oxigenarea creierului – o salata de legume, in care adaugam o lingurita de radacina de ghimbir este un tonic ideal pentru memorie intr-o zi stresanta.

Cura de sase luni cu catina

Este bogata in vitamine si aminoacizi esentiali si contribuie la improspatarea memoriei. Este bine sa se consume fructele proaspete. Pentru o cura de sase luni se pastreaza rezerve de fructe la congelator. Doza minima este de cinci lingurite, administrate de trei ori pe zi. Studiile recente efectuate de neurochimistii britanici au dovedit ca fructele de catina contin un euforizant moderat, un alcaloid ce creeaza starea de optimism.

 

Sursa: adevarul online



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor