Alimente pentru săraci

Alimente pentru săraci
80 de familii sărmane din Oradea vor beneficia de pachete cu alimente.

A devenit o tradiţie ca Asociaţia Caritas Eparhial Oradea să organizeze în perioada Postului Mare o colectă de alimente pentru sărmani. Colecta a fost organizată în patru biserici greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae”, Biserica „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” şi Biserica „Sfântul Gheorghe” din Oradea). Credincioşii au cumpărat sau au renunţat la diferite alimente pentru a le dona celor cărora soarta le-a fost mai puţin favorabilă.

Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminică din Postul Mare, 31 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o. Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 243 de ore de voluntariat. Dacă ar fi să contabilizăm orele de lucru ale voluntarilor am constata că valoarea muncii lor ar ajunge la suma de 1.579,5 lei”, a declarat părintele Olimpiu Todorean, preşedintele ACEO.

Dificultăţi

Potrivit acestuia, la colectă s-au adunat alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez) a căror valoare este de 3.181 de lei. Unii credincioşi au ales să facă donaţii în bani. Din donaţiile în bani ACEO a adunat 7. 485 de lei.

„Din alimentele colectate asigurăm pachetele alimentare pe toată perioada anului. De aceste pachete beneficiază peste 80 de familii aflate în dificultate. Aceste familii au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea măcar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câştigă aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice, care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi. Anul acesta 50 de familii au ales să ridice pachetul cu alimente cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti”, a spus asistentul social Rita Pal, cea care a coordonat această acţiune.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !