Alimente sigure de sărbători

De Simona Drimbău
Alimente sigure de sărbători
Inspectorii sanitari veterinari bihoreni desfăşoară ample acţiuni de control în această perioadă.

Pentru prevenirea practicilor frauduloase de punere în vânzare a unor alimente potențial dăunătoare consumatorilor, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a elaborat un plan de măsuri preventive, menite a asigura tuturor cetățenilor județului Bihor sărbători de iarnă liniștite.

Acest plan include ample acţiuni de verificare a operatorilor economici din sectorul alimentar al judeţului Bihor, cu accent pe comercializarea produselor alimentare caracteristice acestei perioade.

Vor fi vizate unităţi din Oradea, Beiuş, Ștei, Vașcău, Nucet, Aleşd, Salonta, Valea lui Mihai, Marghita, dar şi din alte localităţi. Un accent deosebit se va pune pe operatorii alimentari ce desfăşoară activităţi de procesare și producție – abatoare, unități de procesare carne, unități de procesare lapte, brutării, laboratoare de cofetărie etc. și de comercializare a cărnii – carmangerii şi măcelării.

Verificări vor fi şi în cazul produselor alimentare specifice – peşte, ouă, laboratoare de patiserie, depozite alimentare, supermarket-uri, a unităților de alimentație publică – restaurante, cantine, pensiuni, hoteluri) care intenționează să organizeze mese festive cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar și a târgurilor de animale și piețelor agroalimentare.

„Având în vedere cele constatate în anii anteriori, avertizăm din nou consumatorii din cadrul judeţului să acorde în această perioadă o atenţie deosebită la achiziţia oricărui produs alimentar, şi în special a produselor specifice pentru a evita eventualele consecințe nedorite”, a precizat Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

Bihorenii sunt sfătuiţi să achiziţioneze alimente doar din unităţi autorizate sanitar veterinar.

„Rugăm consumatorii să ne informeze de urgenţă în caz că au știință de cazuri în care se intenționează comerializarea de alimente în condiții care ar putea reprezenta o neconformitate pentru siguranța alimentelor, respectiv a cazurilor în care au cunoștință de comercializarea de produse alimentare în spații/ locuri neautorizate sau din surse clandestine”, a conchis Remus Moţoc.

Sesizările se pot face direct la sediul DSVSA Bihor precum și la circumscripțiilor teritorile, telefonic la numărul 0259.266.141 sau pe adresa de e-mail office-bihor@ansvsa.ro .0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !