Alimente sigure de sărbători

De Simona Drimbău
Alimente sigure de sărbători
Controale în pieţe, la hyper/supermarket-uri şi la magazinele alimentare.

Ample acţiuni de verificare a operatorilor economici din sectorul alimentar sunt intreprinse în prezent de către inspectorii sanitari veterinari bihoreni.

„Sunt vizate unităţi din Oradea, Beiuş, Ștei, Aleşd, Salonta, Tinca, Săcuieni, Valea lui Mihai şi Marghita, inclusiv localitățile aparținătoare administrativ teritorial. Ori de câte ori situația o necesită colaborăm cu alte autorități și instituții de la nivel județean sau local – ANAF, ANPC, DSP, Inspectoratul județean de Poliție, Instituția Prefectului, instituții ale Consiliului județean, primării etc”, a precizat Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

În cadrul acestor controale inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Bihor, urmăresc cu predilecție modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor de către operatorii care desfăşoară activităţi de producerea și comercializarea cărnii şi a altor produse alimentare specifice: peşte, ouă, patiserie, cofetărie. De controale nu scapă nici operatorii care desfășoară activități de comercializare a alimentelor (depozite alimentare, comerț cu amănuntul – hyper/supermarket, magazine alimentare etc.).

Se desfăşoară controale la nivelul piețelor agroalimentare, târgurilor de animale și în locurile special amenajate unde prin tradiție este permisă sacrificarea mieilor.

Centre de permanenţă

„În baza experienței din anii anteriori, readucem în atenția consumatorilor din cadrul judeţului să acorde în această perioadă o atenţie deosebită în achiziționarea alimentelor, şi în special a produselor specifice perioadei pascale pentru a evita eventualele situații nedorite. Rugăm toți cetățenii județului să ne informeze de urgenţă, în cazul în care au cunoştinţă despre existența unor situaţii referitoare la posibile încălcări sau fraudări ale legislației în domeniul siguranței alimentare”, a concluzionat directorul DSVSA Bihor.

În caz de suspiciune sau neconformități sesizate de către comsumatori, aceştia se pot adresa puntelor de permanenţă pe care DSVSA Bihor le-a instituit, în această perioadă, în principalele localități ale județului. Programul de lucru în perioada 05.03. – 07.04.2016 este stabilit între orele 830-1700 pentru zilele lucrătoare ( de luni până vineri), iar pentru zilele/ intervalele orare nelucrătoare ( zile libere oficiale și zilele de sambătă și duminică) se va asigura permanența la telefon.

Pentru zilele de 31.03.2018, 06.04.2018 și 07.04.2018, se va asigura permanența între orele 830-1500 la punctele de permanenţă: sediul DSVSA Bihor – centru de coordonare la nivel judeţean – tel. 0259.266.141, sediul CSVSA Oradea 1 din P-ţa Cetăţii, pentru Oradea, Sânmartin tel. 0259.434.245, sediul SCOSA/CSVZ Aleşd pentru zona Tileag, Aleșd – 0755.033738.

Sediul SCOSA/CSVZ Marghita în alternanța cu sediul CSVZ Valea lui Mihai pentru Marghita, Săcuieni şi Valea lui Mihai – 0755.033.739. Sediul CSVSA Beiuş, pentru Beiuş şi Stei – tel. 0259.320.679 sau 0755.033720. ediul CSVSA Salonta pentru Salonta – tel. 0259.370.488 sau 0755.033.743.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !