Alimente sigure în restaurante

Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA – 16 restaurante din judeţ au fost controlate de inspectorii OJPC Bihor. Protectorii consumatorilor au controlat în prag de sărbătoare unităţile de alimentaţie publică.

„Acţiunile de control derulate la 16 operatori economici din judeţ au vizat respectarea conformităţii, calităţii, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în unităţile de alimentaţie publică”, a precizat Cristiana Bigan – şefa Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor.

 

Neregulile nu au contenit să apară. Astfel, inspectorii OPC au constatat deficienţe privind lipsa documentaţiei tehnice, a buletinelor de analiză sau a autorizaţiei privind prepararea şi servirea mâncărurilor. Au fost găsite, de asemenea, materii prime cu termen de valabilitate depăşit, nerspectarea condiţiilor de depozitare înscrise în codiţiile prescrise, neînregistrarea temperaturii în graficele de temperatură ce monitorizeaza spaţiul frig la congelate sau refrigerate, deficienţe de etichetare a materiei prime utilizate la prepararea mâncărurilor, dar şi lipsa informaţiilor privitoare la preţ, gramajul mâncărurilor şi băuturilor servite.

Sancţionaţi

Controlul s-a desfăşurat cu prioritate în Băile 1 Mai, Salonta, Beius, Marghita, dar şi în municipiul Oradea. „În timpul acţiunii tematice de control au fost verificaţi 16 operatori economici, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 54.000 lei. S-au constatat deficienţe la 312,5 kg produse alimentare, din care au fost oprite temporar de la comercializare 306 kilograme în valoare de 6.250 lei”, a punctat Cristiana Bigan.

Produsele cu data durabilităţii minimale depăşită şi cele care nu respectau condiţiile de păstrare şi depozitare au fost oprite definitiv şi retrase din circuitul consumului uman.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !