Alimentele de post au mare căutare

2Comentarii
Alimentele de post au mare căutare
Producatorii si comerciantii de produse alimentare se adapteaza cerintelor pietei. În majoritatea supermarketurilor, ABC-urilor sau magazinelor de orice fel, exista standuri cu produse speciale de post.

De la pateu vegetal si pâna la salamuri, parizer de post si brânza tofu, toate stau la dispozitia celor care, în virtutea respectarii Postului Pastelui, sunt foarte atenti la compozitia alimentelor pe care le consuma. Produse


Daca sunt ortodocsi si restrictiile se refera la carne, lapte si oua, credinciosii trebuie sa scoata din buzunar 1,6 RON pentru o cutie de 120 grame de pateu Mandy Vegetal, 2,9 RON pentru un borcan de 280 grame de ciuperci Top Ten, sau 1,6 RON pentru o punga de 400 grame de paste fainoase fara oua Frumoasa. Soia, fie sub forma de granule, fie de cuburi, costa între 1 si 1,3 RON suta de grame.

O gama larga de conserve de peste sta la dispozitia cumparatorilor, cu preturi cuprinse între 2 si 9 RON, în functie de calitate si gramaj. Un borcan de 710 grame de mâncare de fasole boabe nu depaseste 3,1 RON. Cei care doresc sa se îndulceasca o pot face cu diferite sortimente de gemuri si dulceturi, sau chiar miere. Un borcan de 400 grame de gem de visine de la Bunica costa 3,8 RON.


„Mi se întâmpla des sa fiu întrebata daca avem produse speciale de post. Lumea le cauta si, din câte am observat, majoritatea verifica atent continutul alimentului înainte de a-l cumpara”, a spus Monica Salajan, vânzatoare într-un magazin alimentar. „Abia acum, la batrânete, am început sa fiu mai atent, sa încerc sa tin Postul Pastelui. În general miercurea manânc de post si îmi fac ce e mai ieftin, mamaliga cu ciuperci”, ne-a povestit un pensionar.

Claudia Curta



2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor