Alin Gherga, demisionar din funcţia de preşedinte al PPCD

Alin Gherga, demisionar din funcţia de preşedinte al PPCD
Alin Gherga a demisionat miercuri din funcţia de preşedinte al PPCD Arad din cauza refuzului foştilor ţărănişti de a colabora cu ureriştii privind existenţa unei singure moţiuni comune la Conferinţa Judeţeană, programată în luna aprilie.

Alin Gherga a subliniat: „Actualul statut prevede foarte clar că moţiunea câştigătoare formează echipa de conducere. Moţiunea care va fi înfrântă pierde totul. În actuala situaţie nu doresc ca partidul să piardă oameni de valoare care sigur s-ar fi găsit pe moţiuni diferite.

Cu părere de rău, trebuie să spun că, încrâncenarea şi refuzul de a colabora vine din partea nucleului dur din organizaţie. De două săptămâni am rugat părţile, liderii de opinie, să găsească o formulă negociată, dar la Arad se refuză existenţa fuziunii dintre PNŢCD şi URR. Actuala mea stare de sănătate cauzată divergenţelor din sânul conducerii m-au făcut să demisionez”. Conform statutului, interimatul de preşedinte al PPCD Arad va fi asigurat de Cosmin Galu.

Disputele dintre foştii ţărănişti şi urerişti durează încă de la fuziunea celor două partide în aprilie anul trecut. Ţărăniştii le impută liderilor urerişti arădeni – Claudiu Cristea şi Cosmin Galu că au părăsit PNŢCD înaintea alegerilor locale pentru ca acum să se reîntoarcă la partid pentru a obţine funcţii de conducere.

Daniel Albu