Allah îl ajută pe General

Allah îl ajută pe General
Antrenorul echipei Al-Ittihad din Arabia Saudită, Anghel Iordănescu, a declarat că nu se aştepta ca elevii săi să câştige la un asemenea scor (5-0) partida disputată ieri, în deplasare, cu formaţia sud-coreeană Busan I’Park, în cadrul primei manşe a semifinalelor Ligii Campionilor Asiei.

“Când am sosit în Coreea de Sud, nu ne asteptam la un asemenea scor, doream doar un rezultat pozitiv. Dupa 45 de minute de joc, când scorul era egal (0-0), nimeni nu se mai astepta sa înscriem de cinci ori”, a spus fostul selectioner al României. Iordanescu a laudat prestatia jucatorilor sai în repriza secunda, pe care au dominat-o cu autoritate. “Ne-am respectat prea mult adversarii în prima repriza si am reusit un joc mult mai bun dupa pauza. Ne-am asigurat un avantaj important în vederea mansei secunde”, a adaugat antrenorul român, care l-a înlocuit, în luna aprilie, pe croatul Luka Peruzovic la conducerea tehnica a lui Al-Ittihad.

Succesul obtinut de Al-Ittihad în Coreea de Sud vine la câteva zile dupa victoria cu 7-2 înregistrata de elevii lui Iordanescu în fata formatiei românului Ionel Danciulescu, Shandong Luneng, în sferturile de finala. Echipa din Arabia Saudita, detinatoarea trofeului, va juca, dupa toate probabilitatile, în ultimul act al Ligii Campionilor Asiei cu formatia Al-Ain din Emiratele Arabe Unite, care s-a impus cu 6-0 în fata chinezilor de la Shenzhen, în cealalta semifinala. Câstigatoarea trofeului va participa la Campionatul Mondial al cluburilor, programat în luna decembrie, la Tokyo.

Onlinesport.ro